Maatregelen tegen overlast asielzoekers in Nieuw Weerdinge

NIEUW WEERDINGE - De inwoners van Nieuw-Weerdinge ervaren al een tijd grote overlast door een klein aantal asielzoekers, die de route tussen Emmen en het AZC in Ter Apel lopend afleggen. Inbraken, opstootjes en het struinen in tuinen zorgen voor een groot gevoel van onveiligheid in het dorp. De gemeente Emmen en de politie nemen daarom in overleg met het dorp extra maatregelen.


Zo komen er straatcoaches, gaat er een schouw in het dorp plaatsvinden naar onveilige plekken en komen er camera’s in het dorp te hangen. De plekken worden samen met de inwoners bepaald. Ook wordt er meer en zichtbaarder gecontroleerd door handhaving en politie.

Burgemeester Eric van Oosterhout: “We hebben samen met politie en de Erkende Overlegpartner, Plaatselijk Belang Nieuw-Weerdinge, gekeken wat we kunnen doen om te voorkomen dat de situatie in het dorp uit de hand loopt en inwoners voor eigen rechter gaan spelen. Dit blijft wel ‘lapwerk’ aan de achterkant. Ik doe een beroep op de Haagse politiek om te kijken hoe je kunt voorkomen dat er asielzoekers rondlopen die grote overlast veroorzaken of crimineel gedrag vertonen. Het is een kleine groep mensen, die het voor de anderen verpest. Dit gaat ten koste van het draagvlak voor opvang van asielzoekers”.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda