Welkom op het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Emmen

EMMEN - De gemeente Emmen viert het nieuwjaarsfeest in 2023 weer in het ATLAS Theater. Door corona was dat enkele jaren niet mogelijk. Het college van burgemeester en wethouders nodigt inwoners en relaties van harte uit om bij nieuwjaarsfeest aanwezig te zijn op 6 januari vanaf 19.00 uur in het ATLAS Theater. Het thema dit jaar is -Van Goghjaar-- Tijdens de avond presenteert burgemeester Eric van Oosterhout de eerste kinderburgermeester van de gemeente Emmen.

Ook maakt hij bekend wie zich - Emmenaar van het Jaar - mag noemen en houdt hij de nieuwjaarstoespraak. Wethouder Dewy Leal reikt de - Cultuurprijs- uit. Tijdens de avond treden het Veenkoloniaal Symfonieorkest en zangeres Annemiek Drenth op. En er is muziek van At Your Service.

Van Gogh
Voor ons wordt 2023 een bijzonder jaar. Het is dan 140 jaar geleden dat de bekende schilder Vincent van Gogh in de provincie Drenthe verbleef. Wereldwijd zijn mensen geïnteresseerd in zijn werk en leven. Bijzonder is dat Vincent van Gogh in 1883 een deel van zijn leven in onze gemeente woonde en werkte. Dat was in Nieuw-Amsterdam/Veenoord waar hij zijn talent verder ontwikkelde. De culturele erfenis die de schilder achterliet, wordt zichtbaar en kunnen inwoners beleven tijdens de vele activiteiten in 2023.

Start
Het college begroet de gasten vanaf 19.00 uur met koffie en thee. Om 19.45 uur gaan de deuren van de zaal open zodat om 20.00 uur het officiële gedeelte kan beginnen. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar het aantal plekken in het Atlastheater is beperkt. Het advies is daarom om op tijd aanwezig te zijn.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda