VV WKE’16 en TC Rackem breiden uit via 1/3 regeling

EMMEN - Sportverenigingen hebben het niet altijd even makkelijk. Zeker met de oplopende kosten van de afgelopen tijd blijft er weinig geld over voor bijvoorbeeld onderhoud of verduurzamen. De Gemeente Emmen wil sportverenigingen graag helpen met de 1/3 regeling. Zo kunnen verenigingen hun onderkomen weer laten voldoen aan de huidige kwaliteitseisen en kunnen zij weer jaren vooruit.

Projecten eerste kwartaal
Elk kwartaal kunnen sportverenigingen deze regeling aanvragen. Het eerste kwartaal van 2023 gaat de gemeente Emmen met VV WKE’16 en TC Rackem een 1/3 regeling aan:

• Voetbalvereniging WKE’16 krijgt een subsidie van € 12.167,-. Zij gaan de subsidie gebruiken voor het aanleggen van een pannaveld.
• Tennisclub Rackem krijgt een subsidie van € 25.000. Zij willen hiermee twee padelbanen aanleggen en ook de smashcourt tennisbanen opknappen.

Wat is de 1/3 regeling?
De 1/3 regeling bestaat uit drie delen: een deel subsidie, een deel leent de aanvrager bij degemeente en een deel draagt de aanvrager zelf bij. Daarmee ondersteunt de gemeente sportclubs die grote (onvoorziene) kosten moeten maken om te kunnen blijven bestaan of groeien.

Wethouder Pascal Schrik is blij met deze regeling. “Als gemeente willen we dat iedereen die dat wil, mee kan doen aan natuurlijk bewegen, sportieve bewegingsactiviteiten, sport of topsport.Sportverenigingen kunnen dat niet altijd zelf realiseren, daarom dragen we graag een steentje bij.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda