Jisse Otter bij afscheid benoemd tot ereburger

EMMEN - Vertrekkend wethouder Jisse Otter is bij zijn afscheid benoemd tot ereburger van de gemeente Emmen. Burgemeester Eric van Oosterhout reikte de penning zojuist uit tijdens de afscheidsreceptie van Otter. De vertrekkend wethouder is door de BBB voorgedragen als gedeputeerde in Drenthe. Hij was namens Wakker Emmen negen jaar wethouder.


Van Oosterhout ging uitvoerig in op de verdiensten van de wethouder die in 2014 namens Wakker Emmen toetrad tot het college van B en W. “We zijn Jisse Otter veel dank verschuldigd. Als wethouder waren de financiën bij hem in goede handen. Het is mede zijn verdienste geweest dat Emmen er financieel goed voor staat.”


Van Oosterhout stond ook stil bij de rol die Otter heeft gespeeld bij het veiligstellen van de toekomst van Wildlands. “Aanvankelijk was hij niet zo gecharmeerd van Wildlands, maar vervolgens leverde hij een belangrijke bijdrage aan het behoud van Wildlands. Anno nu kan Wildlands zich geen betere pleitbezorger voorstellen dan Jisse Otter”, aldus de burgemeester.


Emmen telt nu 19 ereburgers. Enkele weken geleden werd oud FC Emmen trainer Dick Lukkien benoemd tot ereburger. De bijbehorende erepenning werd eerder uitgereikt aan onder andere oud-wethouders, oud burgemeester Cees Bijl, Daniël Lohues, journaist/fotograaf Bennie Wolbers, oudwethouder Bouke Arends en schaatser Kjeld Nuis.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda