Time Horizons sluit af en schenkt kunstwerk met 77 bomen voor de toekomst

ASSEN - De afgelopen periode bezochten ruim 25.000 bezoekers uit binnen- en buitenland de vierde editie van de internationale buitententoonstelling van Into Nature, onder de titel Time Horizons. Drie maanden hebben bezoekers fietsend en wandelend kunstwerken ontdekt in het fantastische Drentse landschap van Borger-Odoorn. Het inspirerende verhaal van Time Horizons, de kunstwerken, de historie én natuurlijk het landschap zelf, zette aan tot anders kijken en anders denken.


Schenking kunstwerk met 77 bomen voor de toekomst
Into Nature: Time Horizons laat inspirerende verhalen over de kunst na. De vele ontmoetingen tussen kunstenaars, bezoekers en inwoners hebben ook een blijvende indruk achtergelaten. Een aantal kunstwerken blijft zichtbaar, zo schenkt Into Nature op 18 november 2023 aan de gemeente Borger-Odoorn het kunstwerk 77 Verses (Is this the way the universe works?) van Gavin Wade & Paul Conneally en worden er 77 bomen voor de toekomst geplant, als onderdeel van het kunstwerk. Daarnaast is het geluidskunstwerk DeepTimeRadio van Randy Lee Cutler nog steeds te beluisteren op het Drouwenerzand, het eerste geo-monument van Drenthe en bij LOFAR, 's werelds grootste Low Frequency Array Telescope, waarmee wetenschappers het ontstaan van het heelal bestuderen.

Nomadische programmering, ook in 2024
Into Nature is een organisatie die kunstwerken van (inter)nationaal vooraanstaande kunstenaars verbindt aan de bijzondere kenmerken van het Drentse landschap en actuele maatschappelijke vraagstukken. Het programma bestaat onder meer uit de tweejaarlijkse buitententoonstelling. Artistiek leider Hilde de Bruijn: “Er is in Drenthe écht nog wat te ontdekken, voor zowel de deelnemende kunstenaars als het publiek blijft het veelzijdige karakter van het cultuurlandschap een onuitputtelijke bron van inspiratie. Dat is ook de reden dat Into Nature een nomadische programmering heeft, waarbij steeds een ander gebied in Drenthe centraal staat. Daarnaast biedt Into Nature opkomend talent uit de regio een platform om zich te ontwikkelen op het snijvlak van kunst en landschap.”

In 2024 werkt Into Nature, in samenwerking met stichting Kunst & Cultuur en Kunstkracht, aan een programma met een vijftal Drentse kunstenaars. Deze kunstenaars zullen onderzoek doen in een nader te bepalen gebied in Drenthe. Ook krijgt een drietal getalenteerde beginnende kunstenaars uit Noord-Nederland weer kans om onderzoek te doen en werk te maken. Deze talenten richten zich in 2024 op de VAM-berg bij Wijster, het hoogste (kunstmatige) punt van Drenthe. Er wordt natuurlijk ook alweer volop onderzoek gedaan naar de locatie voor een nieuwe internationale buitententoonstelling. Hierover wordt binnenkort meer bekendgemaakt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda