Koning wandelt over pleinen door centrum Emmen

EMMEN - Koning Willem-Alexander, leden van het Koninklijk gezin en leden van de Koninklijke familie beginnen hun bezoek aan Emmen op Koningsdag op het Noorderplein. Daarna wandelt het Koninklijke gezelschap via de Hoofdstraat naar het Marktplein. Vandaar gaat het via de Hoofdstraat (tussen Lindenhof en Hospershuis) verder naar de entree van het Rensenpark. Via het Kerkplein wordt vervolgens het gemeentehuis bereikt, waarna de Koninklijke familie het laatste deel van de route aflegt. Die leidt via het skatepark en Wildlands naar het Raadhuisplein waar het bezoek feestelijk wordt afgesloten op het hoofdpodium.

Burgemeester Eric van Oosterhout is enthousiast over de route. “Die biedt volop mogelijkheden om ons als gemeente en regio aan de Koning en de Koninklijke familie te presenteren. De Koning wandelt zowel door het oude als het nieuwe deel van het centrum. En onderweg is er voldoende ruimte voor toeschouwers om het bezoek van de Koning van dichtbij te volgen.”

Pleinen
Vanaf het moment dat de Koning in de Noorderstraat aan de route begint worden hij en de leden van Koninklijke familie langs een aantal pleinen geleid waar uiteenlopende thema’s het verleden van de gemeente met het heden verbinden en de mogelijkheid bieden om de aandacht te vestigen op de ambities van Emmen. “Om een klein tipje van de sluier op te lichten willen we een plein inrichten waar onze dorpen, wijken en de regio zich kunnen presenteren. En bij het Rensenpark ter hoogte van het nieuwe Centrum voor Beeldende Kunst ligt het accent in de brede zin van het woord op cultuur. Verder is er in het kader van Drenthe fietsprovincie in het programma vanzelfsprekend een plek gereserveerd voor de fiets”, aldus wethouder Guido Rink. “Medio maart kunnen we meer zeggen over het volledige programma. Het wordt hoe dan ook een prachtig feest, waarbij onze inzet is om zoveel mogelijk ingebrachte ideeën een plekje te geven.”

Koninklijk Weekend
Koningsdag valt dit jaar op een zaterdag. Dit biedt de mogelijkheid om er in Emmen een feestelijk weekend van te maken rondom het bezoek van de Koning en zijn familie. Zo worden feestelijke activiteiten in het centrum van Emmen georganiseerd door en met ondernemers (detailhandel, horeca, cultuur) uit het centrum. Hierbij is te denken aan een koopavond en koopzondag met een koninklijk tintje, een vrijmarkt en een feest op Koningsdag op het Raadhuisplein tot laat in de avond.

Betrekken lokale en regionale bedrijven
De inzet van de gemeente is er op gericht zoveel mogelijk lokale en regionale bedrijven bij de organisatie en uitvoering van het programma te betrekken. Verder benoemen zij nieuwe vormen van samenwerking tussen winkeliers en horeca-ondernemers. Die leiden tot de inrichting van een webshop waar straks een bonte verzameling aan Koningsdagmaterialen kan worden besteld. “En natuurlijk levert Koningsdag ook een bijdrage aan de bekendheid van Wildlands. In zijn algemeenheid kun je daarnaast zeggen dat Koningsdag een prachtige kans biedt om de rest van Nederland te laten zien wat Emmen en de regio te bieden hebben.”

Thema’s Trots, Ruimte en Energie
De gemeente maakte de komst van de Koning, de leden van het Koninklijk gezin en leden van de Koninklijke familie vorig jaar in juli bekend. Het bezoek staat in het teken van de thema’s Trots, Ruimte en Energie. Deze thema’s zitten in het hart van Emmenaren gesloten. Vandaar dat het logo voor Koningsdag ook uit drie harten is opgebouwd: vanuit het hart.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda