Emmen wijst locaties aan voor bouw van ruim 300 woningen

EMMEN - De gemeente Emmen heeft vier prioriteitslocaties aangewezen waar woningen gebouwd kunnen worden de komende jaren. Het gaat om locaties in Klazienaveen, Nieuw-Dordrecht, Emmer-Compascuum en Zwartemeer. Op deze locaties moeten in totaal 250 tot 350 nieuwe woningen gebouwd worden.


De aangewezen locaties zijn uit een inventarisatie van gemeentelijke gronden naar voren gekomen als meest kansrijke locaties om op korte termijn te ontwikkelen. Het grootste deel hiervan wordt gebouwd in Klazienaveen. De gemeente trekt € 360.000 uit om de plannen voor deze locaties uit te werken.

4.000 nieuwe woningen
Wethouder René van der Weide: ‘De vraag naar woningen in de gemeente Emmen is al geruime tijd groot. In 2022 hebben we met het Rijk afgesproken dat Emmen tot aan 2030 in totaal 4.000 nieuwe woningen gaat bouwen. Eerder hebben we al in Nieuw-Amsterdam, Veenoord, Weiteveen en Schoonebeek locaties aangewezen voor versnelde woningbouw. Maar we willen in alle dorpen en wijken locaties, zodat onze inwoners voldoende mogelijkheden houden om een geschikte woning in hun eigen omgeving te vinden. Daarom hebben we nu deze vier nieuwe locaties aangewezen die een hoge prioriteit krijgen.’

Klazienaveen – Voormalig AZC terrein (Rozemarijn)
Het voormalige AZC-terrein in Klazienaveen is een grootschalige uitbreiding van het dorp. Op deze locatie worden circa 250 woningen gebouwd. De gemeente gaat hiervoor een plan maken, waarin de ontwikkeling in fases wordt opgepakt.

Wethouder René van der Weide: ‘Dit is een grote en belangrijke ontwikkeling voor Klazienaveen, want de vraag naar woningen is groot. Op deze locatie is het de bedoeling dat er een mix aan woonvormen en woningen voor diverse doelgroepen gebouwd gaan worden.‘

Nieuw-Dordrecht – Kuipershof/Schepershof
In Nieuw-Dordrecht wordt voor de locatie ten westen van de Kuipershof en de Schepershof (richting de N862) een plan voor de bouw van 15 tot 25 woningen ontwikkeld. Voor de invulling van dit plan wordt er gekeken waar de behoefte ligt in het dorp en een goede stedenbouwkundige inpassing in de omgeving.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda