Geen winning uit gasveld Nieuw-Amsterdam

EMMEN - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft wethouder Jan Bos van de gemeente Emmen laten weten niet opnieuw gas te gaan winnen uit het gasveld in Nieuw-Amsterdam. De reden hiervoor is de geringe hoeveelheid nog winbaar gas in combinatie met de onrust in het gebied.


Hoewel de NAM bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een geactualiseerd winningsplan heeft ingediend om in vier Zuidoost-Drentse velden gaswinning toe te (blijven) staan, geeft de NAM dus aan geen gebruik te maken van het gasveld in Nieuw-Amsterdam. Het aangevraagde winningsplan gaat om een veld bij Oosterhesselen, twee bij Dalen in de gemeente Coevorden en het gasveld Nieuw-Amsterdam op Emmer grondgebied. Het ministerie van EZK heeft de aanvraag nog in behandeling.

Wethouder Jan Bos: ‘’Wij hebben de NAM aangeraden de gaswinning daar definitief te beëindigen dus ik ben erg blij met deze toezegging. De inwoners van Nieuw-Amsterdam hebben te maken met bodemdaling. De aanvraag voor heropstart van gaswinning zorgde voor onrust. Inwoners hoeven zich hier nu geen zorgen meer over te maken.’’

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda