GEMEENTE EMMEN

Jonge Helden gezocht! Wie verdient een Jeugdlintje?

EMMEN - Kinderen en jongeren die nét even een stapje meer doen voor een ander. Of in actie komen als het nodig is, bijvoorbeeld als iemand in nood is, of om afval op te ruimen. Dat noemen we in Emmen Jonge Helden! Ieder jaar in november reikt de gemeente Emmen de Jeugdlintjes uit. Dit is een prijs voor kinderen en jongeren van zes tot en met achttien jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen. Ook dit jaar zoeken wij weer Jonge Helden!
Reageer!

Weggebruikers Emmermeer sparen bijna € 2.500,- via snelheidsmeter

EMMEN - In de wijk Emmermeer in Emmen stond aan de Meerstraat 4 weken lang een snelheidsmeter die geld opleverde. Deze zogeheten -Safety-safe- beloont weggebruikers die zich aan de snelheid van 30 km/uur houden. Zo hebben weggebruikers daar bijna â 2.500,- bij elkaar gereden. Het geld wordt verdubbeld door Wijkvereniging Emmermeer en besteed aan verkeersremmende maatregelen bij het pierenbadje.
Reageer!

Ministerie van EZK gaat vergunning verlenen in dossier waterinjectie Schoonebeek;

EMMEN - Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) maakt via een brief aan de Tweede Kamer bekend de vergunning voor waterinjectie in Schoonebeek te willen verlenen en ter inzage te leggen. Gemeenten Emmen en Coevorden en de provincie Drenthe zijn positief over de uitkomsten van de gesprekken met de NAM en EZK en over de toezegging dat de resultaten van het gebiedsproces verwerkt worden in de vergunning. Zo worden de adviezen vanuit de regio (overheden en ontzorgtafel) overgenomen en blijft het ministerie betrokken bij de gesprekken in het gebied. Ook komt er een structurele bijdrage aan het gebied, zodat inwoners meer delen in de inkomsten van oliewinning.
Reageer!

Tim Pan Alley krijgt eigen straat

EMMEN - Wethouder Dewy Leal van Kunst en Cultuur van de Gemeente Emmen onthult vrijdag 14 juni het straatnaambordje van jongerensocieteit Tin Pan Alley. Zij doet dat samen met oud-beheerder Gerard Rolink en oud-jongerenwerker Sjak van der Lande. De onthulling begint om 16.00 uur.
Reageer!

Brands Bouwontwikkeling gaat voormalige Ambachtsschool ontwikkelen

EMMEN - De gemeente Emmen heeft de openbare verkoopprocedure voor de locatie van de voormalige Ambachtsschool/Esdal College en directe omgeving afgerond. Brands Bouwontwikkeling is hierbij als winnaar uit de bus gekomen en zal deze locatie gaan ontwikkelen.
Reageer!

Vernieuwing centrum Emmen een stap dichterbij Gemeente koopt panden aan voor centrumvernieuwing Markt-Weiert

EMMEN - De gemeente Emmen wil het hart van de binnenstad, het gebied tussen Markt en Weiert, een flinke opknapbeurt geven. Het winkelcentrum waar nu veel leegstand is, moet een levendig stadsdeel worden met een mix van winkels, maatschappelijke voorzieningen en wonen. Het gebied Tussen Markt en Weiert vormt het hart van de binnenstad en heeft daarmee een belangrijke plaats in het centrum. Het verbeteren van de looproutes moet zorgen voor een betere verbinding tussen de verschillende centrumdelen. Zo wordt het winkelen en wandelen in het centrum van Emmen nog prettiger.
Reageer!

Emmen rolt oranje loper uit voor jarige Koning

EMMEN - Emmen rolt op 27 april 2024 de oranje loper uit voor Koning Willem-Alexander. Samen met de leden van de Koninklijke familie viert hij zijn verjaardag in het centrum. De Koning wordt onder andere toegezongen door Bouke en Jannes en sluit zijn bezoek aan Emmen af met een optreden van Daniël Lohues. Maar dat is slechts een kleine greep uit het programma. Tussen de aankomst van het Koninklijke gezelschap op het Noorderplein en het eindfeest op het Raadhuisplein wordt de Koning onthaald op negen pleinen met een feestelijke mix aan dans, muziek, sport en cultuur.
Reageer!

Emmen wijst locaties aan voor bouw van ruim 300 woningen

EMMEN - De gemeente Emmen heeft vier prioriteitslocaties aangewezen waar woningen gebouwd kunnen worden de komende jaren. Het gaat om locaties in Klazienaveen, Nieuw-Dordrecht, Emmer-Compascuum en Zwartemeer. Op deze locaties moeten in totaal 250 tot 350 nieuwe woningen gebouwd worden.
Reageer!

2000 extra huishoudens komen jaarlijks in aanmerking voor een bedrag om te besteden in de Doe Mee webshop.

EMMEN - De gemeente Emmen heeft vanaf 1 januari 2024 de inkomensgrens van een aantal gemeentelijke regelingen aangepast. Hierdoor komen ruim 2000 extra huishoudens jaarlijks in aanmerking voor een bedrag om te besteden in de Doe Mee webshop. Via deze webshop kunnen inwoners lidmaatschap van een sportvereniging betalen of bijvoorbeeld spullen voor hun schoolgaande kinderen bestellen.
Reageer!

Stemmen voor de Waarderingsprijs Wie wordt de opvolger van Kabouterpad?

EMMEN - Voor de vijfde keer reikt de gemeente Emmen de Waarderingsprijs uit. Met deze prijs wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk. Inwoners konden in december 2023 initiatieven inleveren. Uit de inzendingen heeft de jury vier initiatieven gekozen. Inwoners kunnen de hele maand februari stemmen. Het initiatief met de meeste stemmen wint de waarderingsprijs.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda