GEMEENTE EMMEN

Bouw sporthal Emmer-Compascuum stap dichterbij

Grondruil maakt bouw sporthal Emmer-Compascuum op terrein ‘Abeln’ mogelijk EMMEN - Met de eigenaar van het laatste perceel van 3 aaneensluitende stukken grond aan Hoofdkanaal WZ is een grondruil overeengekomen. Hiermee beheert de gemeente een groot stuk grond, bestaande uit 3 percelen, waarop onder andere een nieuwe sporthal wordt gebouwd. Gemeente Emmen ruilt de grond in Emmer Compascuum tegen een stuk grond in de wijk Emmerhout.
Reageer!

Vanaf vrijdag ook non-food op Warenmarkt Emmen

EMMEN - Vanaf aanstaande vrijdag zijn ook de non-food kramen weer aanwezig op de wekelijkse warenmarkten in de gemeente Emmen. Tot nu toe waren alleen kramen toegestaan die etenswaren verkopen. Vanaf aanstaande vrijdag zijn op de warenmarkt in Emmen en zaterdag op de warenmarkten in Klazienaveen en Emmer-Compascuum ook weer kramen voor bijvoorbeeld kleding, stoffen en bloemen toegestaan.
Reageer!

Parkeergarage Willinkplein open

Uitbreiding 165 parkeerplaatsen EMMEN - De bouw van de ondergrondse parkeergarage Willinkplein in Emmen-centrum is afgerond en vanaf dinsdag 21 april open. De parkeergarage is uitgebreid met 165 parkeerplaatsen en biedt nu ruimte aan 673 auto’s. Ook de 180 parkeerplaatsen boven de grond zijn grotendeels klaar.
Reageer!

Mogelijk nieuwe uitgifte kavels Klazienaveen

EMMEN - Om woningbouw in Klazienaveen mogelijk te maken, onderzoekt de gemeente Emmen twee mogelijke nieuwe locaties voor de uitgifte van een aantal kavels. Het gaat om gronden aan De Doole en het Kruiwerk. Als de resultaten van een aantal verkennende onderzoeken (o.a. archeologisch en geluidsonderzoek) positief zijn, wordt een eerste ontwerp van het gebied gemaakt. Omwonenden krijgen later dit jaar een uitnodiging om mee te denken over de plannen.
Reageer!

57% in gemeente Emmen kampt met overgewicht

EMMEN - Liefst 57% van de volwassenen in de gemeente Emmen heeft een overgewicht. 21% kampt zelfs met ernstig overgewicht (obesitas). Dat blijkt uit onderzoek van Vandaagafvallen.nl dat informatie rondom afvallen in Emmen verzamelt en vergelijkt. Hiervoor zijn gegevens van de Gezondheidsmonitor, het CBS en RIVM geraadpleegd.
Reageer!

Toekomstig bewoners denken mee over Berkenhof

EMMEN - De kleur van de dakpannen, het soort dakbedekking, het soort gevelbekleding, de kleur van de stenen. De afgelopen periode hebben toekomstige bewoners van de Berkenhof en andere geïnteresseerden samen met de gemeente gewerkt aan nieuwe voorwaarden waar de te bouwen woningen aan moeten voldoen. Deze sluiten nu veel beter aan bij de wensen van deze tijd én van de toekomstige bewoners.
Reageer!

Nieuwe lichtmasten aan de Boslaan

EMMEN - De Boslaan, tussen de kruising Boermarkeweg-Boslaan en Boslaan-Oranjelaan, is van maandag 9 tot en met dinsdag 17 maart afgesloten voor verkeer. Aanleiding hiervoor is het vervangen van de ruim 30 lichtmasten op dit traject. De stremming heeft o.a. als gevolg dat de parkeerplaatsen bij het bus- en treinstation niet kunnen worden gebruikt. We verwijzen reizigers naar de parkeerplaatsen aan de Burgemeester Tijmesstraat. Deze zijn te bereiken via de Oude Roswinkelerweg (zie ook bijgevoegde kaart).
Reageer!

Wie wint de Waarderingsprijs voor inwonersinitiatieven? Stem nu!

EMMEN - Vijf mooie en heel verschillende initiatieven van inwoners zijn genomineerd voor de Waarderingsprijs van de gemeente Emmen. Tot en met 12 maart 2020 kunnen inwoners van de gemeente Emmen hun stem uitbrengen op een van de vijf projecten. Het initiatief met de meeste stemmen wint de Waarderingsprijs en een cheque van € 1.000,-. Stemmen kan via de website gemeente.emmen.nl of door een formulier op te halen bij het gemeentehuis of de gemeentewinkels.
Reageer!

Huiskamerproject MFC de Deele in Emmer-Compascuum kan stevig verder!

EMMEN - Dinsdag 18 februari hebben Stichting Vrienden van Ouderenwerk Emmer-Compascuum en Dokter Schoonmaakorganisatie (hoofdaanbieder Wmo) een samenwerkingsovereenkomst getekend. Stichting Vrienden van Ouderenwerk Emmer-Compascuum beheert met haar vrijwilligers een succesvol huiskamerproject in MFC de Deele. Zij doen dit voor kwetsbare inwoners. Door een dreigend huurprobleem kwam het huiskamerproject in gevaar.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda