VERKEERSVEILIGHEIDSCAMPAGNE DODE HOEK VAN START OP RSG WOLFSBOS

HOOGEVEEN - Op woensdag 20 augustus 2014 start op RSG Wolfsbos in Hoogeveen een Drentse voorlichtingsactie die scholieren moet attenderen op het gevaar van de dode hoek in het verkeer.

Driehonderd leerlingen van de school doen die dag mee aan een ‘dode hoek’-project, verzorgd door Kreeft Rijopleidingen en Veilig Verkeer Nederland afdeling Hoogeveen. Daarnaast kunnen ze deelnemen aan een fotowedstrijd van het Verkeer- en Vervoerberaad Drenthe via een speciale Facebookpagina (www.facebook.com/Uitdedodehoek). De komende weken vinden meer acties plaats op scholen in Assen en Zuidlaren.

Het is voor veel jongeren in het begin van het schooljaar weer even wennen op de fiets in het drukke verkeer. Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) vraagt daarom in deze periode aandacht voor de dode hoek van vrachtwagens, (bestel)bussen en tractoren. Op vier scholen in Hoogeveen, Assen en Zuidlaren vinden de komende weken voorlichtingsactiviteiten plaats waarin de dode hoek in het verkeer veel aandacht krijgt. RSG Wolfsbos organiseert ook nog de theatervoorstelling ‘Ik zie, ik zie wat jij niet zag’. Daarin worden scholieren geconfronteerd met hun eigen gedrag in het verkeer. De activiteiten worden (mede)gefinancierd door het VVBD.

Actiecamera winnen met selfies
Vanaf 20 augustus houdt het VVBD een fotowedstrijd waarmee jongeren een mooie actiecamera kunnen winnen. De leerlingen moeten zichzelf zo leuk en gek mogelijk in beeld brengen. De foto’s kunnen ze uploaden op www.facebook.com/Uitdedodehoek. Wie het leukste uit de hoek komt, maakt kans op een actiecamera. De actie loopt tot dinsdag 31 september. Met de foto laten jongeren zien dat ze goed in beeld zijn en dat is belangrijk in de dode hoek.

Ouderen De campagne ‘Zorg dat je goed zichtbaar bent, blijf uit de dode hoek!’ van het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe is in augustus ook te horen en te zien in radio- en TV-spotjes bij RTV Drenthe. Verder organiseren de ouderenbonden, Welzo uit de gemeente Assen en Veilig Verkeer Nederland op 1 oktober een dag over ouderen en mobiliteit. Op het Koopmansplein in Assen kunnen ouderen in een vrachtauto zelf ervaren wat de dode hoek is.

Dode hoek
De dode hoek is een gevaarlijke plek in het verkeer. Het is de ruimte rondom een vrachtwagen, bus, bestelbus of trekker die de chauffeur vanuit zijn cabine niet kan zien. Daardoor kan hij als hij rechts afslaat (brom)fietsers en voetgangers over het hoofd zien: levensgevaarlijk! (Brom)fietsers en voetgangers moeten er daarom voor zorgen dat ze gezien worden door de chauffeur. Want als zij de chauffeur niet kunnen zien, kan hij hen ook niet zien.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda