Deel opbrengst SamenLoop voor Hoop in Emmen naar Sigrid's Garden

EMMEN - Drenthe staat op 6 en 7 juni in het teken van de SamenLoop voor Hoop. In drie plaatsen (Annen, Dwingeloo, Emmen) tegelijk gaan duizenden mensen lopen. De SamenLoop voor Hoop is een wandelestafette van 24 uur, waarbij de opbrengst ten goede komt aan KWF Kankerbestrijding, waarmee zij onderzoek doen naar het voorkomen en genezen van kanker.


Drenthe kleurt paars
Op dit moment hebben zich 172 teams ingeschreven met gezamenlijk meer dan 3000 lopers en dagelijks komen er nog nieuwe teams bij. Annen heeft een team van college van B&W, In Emmen loopt burgemeester Bijl mee, waarbij samenlopen met de burgemeester tot de sponsormogelijkheden behoort en ook in Dwingeloo loopt een team van de gemeente mee. Gedurende de SamenLoop gebeurt van alles. Zowel in Annen, Dwingeloo als Emmen is een randprogramma waar vele artiesten optreden. Meelopende teams organiseren rond de Samenloop zelf tal van activiteiten, waarvoor door bezoekers een kleine bijdrage moet worden betaald. Ook deze opbrengst is weer voor het KWF.

Eregasten
Een SamenLoop van Hoop kent een aantal vaste onderdelen. (Ex)kankerpatienten zijn de Eregasten gedurende de SamenLoop; zij lopen de eerste ronde gezamenlijk van de 24-uurs wandelestafette. Gedurende de gehele SamenLoop zijn er tal van activiteiten speciaal voor Eregasten en vaak belangeloos aangeboden door lokale ondernemers.

Kaarsenceremonie
Een van de indrukwekkendste vaste onderdelen van een SamenLoop is de kaarsenceremonie. Als het zaterdagavond 6 juni donker is, worden duizenden kaarsjes ontstoken in speciale kaarsenzakken en langs de looproute neergezet. Vaak zijn de kaarsenzakken voorzien van tekeningen en teksten door familieleden, lopers en anderen. Om hun dierbaren te eren en te herdenken.

Sigrid's Garden
Bij alle drie de SamenLopen gaat 10% van de opbrengst naar inloophuizen voor kankerpatiënten en familie in eigen omgeving. In Dwingeloo is dit voor het Toon Hermanshuis in Hoogeveen, in Emmen Sygrid’s Garden en in Annen gaat 10% van de opbrengst naar het Hamelhuys in Groningen, dit is een inloophuis in oprichting.


In Annen en Dwingeloo is de SamenLoop op en rond de respectievelijke Brinken, in Emmen in en bij het FC Emmen Stadion. Op
de sites www.samenloopvoorhoop.nl/annen, www.samenloopvoorhoop.nl/dwingeloo en www.samenloopemmen.nl kunnen belangstellenden alles lezen over de Drentse SamenLopen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda