Openingsceremonie Samenloop voor Hoop in de Jens Vesting in Emmen

EMMEN - Op zaterdag 6 juni begint vanaf half vier de aanloop naar de officiële start van de Samenloop voor Hoop. Na het welkom van voorzitter Hans ten Cate houden de ambassadeurs van de SamenLoop voor Hoop Emmen, burgemeester Bijl en internist-oncoloog Sabine Netters, een korte toespraak. Om klokslag 16:00 uur openen de eregasten officieel het evenement door met hun meegebrachte familieleden de eerste ronde te lopen.

Eregasten zijn deelnemers die op dit moment kanker hebben of kanker hebben gehad. Na de openingsronde starten de teams met hun wandeling; 24 uur lang wandelen een, meerdere of alle teamleden op de baan.

Kaarsenceremonie 6 juni rond 22:30 uur
Een van de indrukwekkendste vaste onderdelen van een SamenLoop is de kaarsenceremonie. Als het zaterdagavond 6 juni goed donker is, worden duizenden kaarsjes ontstoken in speciale kaarsenzakken en langs de looproute neergezet. Vaak zijn de kaarsenzakken voorzien van tekeningen en teksten door familieleden, lopers en ook bezoekers die daar speciaal voor komen. Om hun dierbaren te eren en te herdenken. Er worden gedichten voorgedragen en er is een twee-minuten stilte om te gedenken. Iedereen kan een kaarsenzak neerzetten voor de ceremonie. De kaarsenzakken zijn ook nog steeds te verkrijgen op 6 juni op het SamenLoop terrein.

Slotceremonie 7 juni 15:45 uur
Tijdens het optreden van Syb van der Ploeg en Jeff Zwart kondigt de speaker de laatste ronde aan, zodat alle deelnemers de tijd hebben om tijdig in de baan te komen. Om exact 16.00 uur is de SamenLoop afgelopen. Hierna zal Hans ten Cate het eindbedrag dat gezamenlijk door lopers en sponsoren bijeen is gebracht bekend maken. Daarna wordt het geld met een Emmense politie-escorte weggebracht.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda