Kerstactie koffie voor de voedselbanken van Lionsclubs weer van start

EMMEN - Ook dit jaar gaan de Lionsclubs in Nederland weer Douwe Egberts koffiepunten inzamelen voor het goede doel. Deze punten worden bij Douwe Egberts verzilverd tegen pakken koffie voor de vele voedselbanken in Nederland. De kerstactie van vorig jaar leverde op deze manier maar liefst 120.000 pakken koffie op. Voor de voedselbank in Emmen waren er maar liefst 1886 pakken koffie om te verdelen.


Ondanks het feit dat de economie weer aantrekt leeft in Nederland nog ruim een miljoen mensen (waarvan ongeveer 35.000 kinderen) onder de armoedegrens. Helaas ook in onze gemeente. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de Voedselbank in hun buurt.

“Maar koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. En als je van €40 in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak veel te duur”, aldus Voorburger Jaap Stelling, coördinator van de landelijke Lionsclubactie.

Kerstactie
De decembermaand, met Sinterklaas, Kerst en de jaarwisseling is bij uitstek een maand van feestelijkheid en gezelligheid, maar zeker ook van saamhorigheid en verbondenheid. In deze sferen gunnen we onszelf en elkaar iets extra’s: cadeautjes, lekker eten en drinken bij bijzondere en intieme momenten. In de pakketten van de voedselbank mag daarom de koffie niet ontbreken.

André ten Have, van Lionsclub Voorburg: “In heel Nederland liggen nog vele miljoenen koffiepunten in keukenlades en trommeltjes. Met meer dan 6.500 vrijwilligers van circa 125 Lionsclubs en Voedselbanken in Nederland zullen we deze DE-waardepunten inzamelen en bij Douwe Egberts verzilveren voor koffie”. Douwe Egberts ondersteunt deze landelijke kerstactie weer van harte en heeft wederom aangegeven om de totale opbrengst te zullen verhogen.

Inzamelpunten
Er zijn inmiddels meer dan 1.000 inzamelpunten door het gehele land. Voor onze regio kunnen de waardepunten worden ingeleverd bij onderstaande winkels:

* Jumbo Langestraat 500 Klazienaveen
* Plus Past Jongeriusstraat 21 Klazienaveen
* Boni Langestraat 148 Klazienaveen
* Fysiotherapie Klazienaveen Brugstraat 158 Klazienaveen
* Jumbo Houtweg 296 Emmerhout
* Spar Eerste kruisdiep WZ 12 Nieuw Weerdinge
* Readshop Middenhaag 365 Emmermeer
* Albert Heijn Baander 165 Emmen Centrum
* Cigo Statenweg 39 Angelslo
* Plus Sandurdreef 5 Emmen parc Sandur
* Jumbo Wilhelminastraat 7 Emmen
* Bruna Valkenveld 115 Emmen Rietlanden
* Boni Alerderbrink 8 Emmen Bargeres

Daarnaast kunnen de waardepunten ook gezonden worden naar Lionshelpen, Postbus 151, 2270 AD Voorburg. Kijk ook eens op de website: www.lionshelpen.nl.

Alhoewel deze kerstactie landelijk is opgezet en zeer breed wordt gedragen komen de pakken koffie ten goede aan de lokale voedselbanken. Vorig jaar waren er vele spontane, lokale acties: binnen een bank, in bedrijven, of in de buurt. “Ik hoop dat die spontaniteit dit jaar weer optreedt. Dat zou fantastisch zijn”, besluit André ten Have.

“Dus mensen: mest de keukenlade uit, kijk in de verzameltrommeltjes, keer de keukenpotjes om. En lever uw DE-waardepunten in, zodat de klanten van de voedselbanken ook dit jaar weer kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie”, vult Jaap Stelling enthousiast aan.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda