Cascaderun reikt cheque uit aan Stichting JET

HOOGEVEEN - Bestuursleden Marcel Lip en Hermi Hurkmans hebben namens de Hoogeveense Cascaderun een cheque van 3000 euro uitgereikt aan Inge van de Beld en Dina van Linge van Stichting JET.

Afbeelding


Bij het inschrijven voor de tiende Cascaderun kregen alle individuele deelnemers of businessteams de mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te doneren aan Stichting JET. Hier werd goed gebruik van gemaakt.

Loop jij zondag mee met de Run2Day testloop van de Cascaderun?

Afbeelding


Aanstaande zondag is het weer tijd voor een Run2Day testloop! Om 10.15 uur start de 10 mijl vanaf het gemeentehuis in Hoogeveen. De 5 mijl start om 11.00 uur vanaf dezelfde plek. De lopen gaan over de originele parcoursen van de Cascaderun. Er wordt gestart in groepjes op basis van te verwachten eindtijd, zodat iedereen in zijn of haar eigen tempo kan lopen. De groepjes worden geleid door ervaren hazen. Jij laat deze kans toch niet schieten?

Nieuw jaar, nieuwe kansen
Lukt het jou niet om aanstaande zondag mee te lopen omdat je bijvoorbeeld Sinterklaas gaat vieren? Wees dan niet getreurd! Dit jaar valt 1 januari op een zondag en je raadt het al: een geschikte dag voor een Run2Day testloop. Vergeet die Nieuwjaarsduik, kom gewoon om 11.00 uur naar het gemeentehuis in Hoogeveen en loop mee met de 5 mijl. De 10 mijl zal deze dag niet van start gaan.

Unicefloop tegen kinderarbeid

Afbeelding


De opbrengst van de Unicefloop in 2017 gaat naar de bestrijding van kinderarbeid. Er werken nog steeds heel veel kinderen. Ze werken vaak te lang, krijgen te weinig loon of doen werk dat gevaarlijk voor ze is. Ze hebben het zo druk met werken dat er weinig of geen tijd overblijft om te leren of met vrienden te spelen.

Wist je dat:
• Wereldwijd 168 miljoen kinderen als kindarbeider werken
• 120 miljoen werkende kinderen jonger zijn dan 14 jaar
• De meeste kinderen niet betaald worden voor hun werk
• De meeste kinderen in de landbouw werken
• Kinderarbeid onder meisjes de afgelopen vijftien jaar sneller afnam dan kinderarbeid onder jongens

UNICEF zorgt voor speel- en leerplekken voor werkende kinderen en legt aan ouders en bazen uit waarom onderwijs zo belangrijk is. UNICEF zorgt ervoor dat ook de armste kinderen naar school kunnen en dat kinderarbeid niet meer voorkomt. Omdat kinderarbeid ingaat tegen de kinderrechten.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda