Jeugdcultuurfonds van start in de gemeente Emmen

EMMEN - Emmense kinderen uit gezinnen met een laag inkomen, kunnen voortaan gebruik maken van het Jeugdcultuurfonds. Op 11 december overhandigde Chéry Wortelboer, directeur van Rabobank Emmen, namens de Rabobank Foundation een cheque van € 10.000,- aan Frits Alberts, voorzitter Jeugd Sport- en Cultuur Fonds Drenthe.

Daarnaast maakte wethouder Jan Bos bekend dat de gemeente Emmen een subsidie beschikbaar stelt van € 10.000,-. Met deze bijdragen kan het Jeugdcultuurfonds in de
gemeente Emmen van start.

Met een bijdrage van het Jeugdcultuurfonds kunnen kinderen uit gezinnen met een laag inkomen lid worden van een vereniging. Bijvoorbeeld voor muziek- of danslessen. Chéry Wortelboer: “Wij vinden het belangrijk dat kinderen nieuwe, positieve ervaringen opdoen en dat hun horizon wordt verbreed.”

Wethouder Jan Bos: “Ik ben het hier helemaal mee eens. Ik vind het hartverwarmd dat we samen voor onze jeugd gaan staan.”

Chery Wortelboer (directeur Rabobank Emmen), Frits Alberts (voorzitter Jeugd Sport- en Cultuur Fonds Drenthe) en wethouder Jan Bos.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda