Hondsrug College succesvol in actie voor stichting Lymph&Co

EMMEN - Leerlingen van het Emmer Hondsrug College namen vorige week een bijzonder kijkje achter de schermen bij de afdeling pathologie van het UMCG in Groningen. De scholieren van de klassen Ht1j/Hv1i hebben een maand lang geld ingezameld voor de stichting Lymph&Co die onderzoek doet naar de bestrijding van lymfeklierkanker.


Ze deden dit door onder meer lege flessen in te zamelen, auto’s te wassen en oud ijzer te verkopen. Hiermee werd 768 euro en 39 cent opgehaald.

Project Boss
De actie was onderdeel van project BOSS waarin de eerstejaars in actie komen voor een zelf te bepalen goed doel. De Hondsrug scholieren reisden ter afsluiting van hun actie hoogstpersoonlijk naar Groningen om de cheque aan kankeronderzoekers Joost Kluiver en Anke van den Berg van het UMCG te overhandigen.

Indrukwekkende rondleiding
De bijna twee uur durende rondleiding door de afdeling pathologie maakte diepe indruk op de leerlingen van het Hondsrug College. ‘Je ziet daar mensen echt bezig met onderzoek. Dat wij daar een klein beetje bij kunnen helpen maakt me best trots,’ aldus de twaalfjarige Annemiek Haaksema. Haar leeftijd- en- klasgenoot Jeroen Woldering onderstreept dit. De dertienjarige: ‘We mochten komen op plekken waar bezoekers normaal gesproken niet welkom zijn, dat was heel bijzonder. Dit bezoek en deze actie vergeet ik nooit weer.’

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda