Vaatje haring levert ruim 3.000,- euro op!

Haringhappen en netwerken in de Grote Kerk Emmen EMMEN - Het vaatje haring heeft tijdens de Emmer Haringparty ruim € 3.000,- opgebracht. Het netwerkevenement, dat dit jaar voor de zevende keer werd georganiseerd door JCI Emmen ’t Suydevelt, was weer een succes.

Ruim honderd ondernemers, bestuurders en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven waren van de partij in de Grote Kerk in het centrum van Emmen. Burgemeester Oosterhout stelde de bezoekers gerust in verband met alle commotie rond de val met de fiets eerder die dag. Hij voegde daaraan toe dat we blij mogen zijn dat we leven in een land waar zoiets tamelijk onbelangrijks zoveel aandacht krijgt. Aansluitend kreeg Robert Jalving, adjunct-locatiedirecteur Esdal College, de gelegenheid de bezoekers toe te spreken. Hij uitte bij voorbaat zijn dank voor de bijdrage aan de vooropleiding muziek en benadrukte het belang van zo’n opleiding in de regio.

Belangrijk onderdeel van de bijeenkomst is de veiling van het ‘eerste’ vaatje haring. Een groot verschil was de manier van veilen. Voorgaande jaren ging het vaatje naar de hoogste bieder, wat vorig jaar leidde tot een opbrengst van € 3.000,-. Dit jaar werd het vaatje op ‘Amerikaanse wijze’ geveild. Notaris Mischalin van Wijk kreeg te maken met afwachtende bezoekers, maar slaagde er desondanks in mensen te verleiden tot een bod. Uiteindelijke bleef de teller steken op het bedrag van € 3.075,-. TMS Holland en Rein Advocaten mochten zich de uiteindelijke eigenaar noemen van het vaatje haring.

De opbrengst van de haringparty gaat dit jaar naar nieuwe vooropleiding voor muziek in Emmen, een initiatief van het Esdal College in samenwerking met conservatorium Artez in Zwolle. Getalenteerde jongeren kunnen vanaf september 2017 terecht bij het Esdal College om zich voor te bereiden op het conservatorium. Door de bijdrage van de Emmer Haringparty worden niet alleen individuele talenten ondersteund, maar wordt bovendien de culturele infrastructuur in Emmen uitgebreid. En dat is goed voor Emmen! Een gemeente waar het fijn is om te wonen, biedt culturele voorzieningen zodat jongeren zich breed kunnen ontwikkelen. De totale opbrengst van de Emmer Haringparty wordt later bekend gemaakt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda