Esdal Vakcollege Emmen haalt € 1600 op voor Het Vergeten Kind

EMMEN – De afgelopen maanden stond het Esdal Vakcollege Emmen in het teken van de stichting ‘Het Vergeten Kind’. Ieder jaar zetten de leerlingen en medewerkers van de locaties van het Esdal College zich in voor een zelfgekozen goed doel. Het Esdal Vakcollege Emmen koos dit jaar op initiatief van de leerlingenraad voor Het Vergeten Kind. Met o.a. een sponsorloop en het nieuwjaarsgala haalde de school € 1600 op.


Donderdag 12 april overhandigde Jonnick Meijer, de leerling die het meeste geld inzamelde, een cheque aan locatiedirecteur Gerrie Benes. Hij zal zorgen dat het bedrag wordt overgemaakt aan stichting Het Vergeten Kind.

Over Het Vergeten Kind
Het Vergeten Kind zet zich in voor de ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek, denk aan verslavingen, verstandelijke beperkingen, psychische problemen en/of leven onder de armoedegrens. Kinderen in deze zogeheten multiprobleemgezinnen zijn erg kwetsbaar. Bij ruim 55.000 gaat het zodanig mis, dat thuis wonen niet meer mogelijk is.

Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich e?cht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. De stichting organiseert activiteiten en projecten die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen. Ook zijn er initiatieven om hun situatie duurzaam en structureel te verbeteren.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda