Sportverkiezing Gemeente Emmen ondersteund ouders ernstig zieke Lucas

BARGER OOSTERVELD - Tijdens het jaarlijkse sportgala van de gemeente Emmen dat vorige week in Fletcher Hotels Emmen plaats vond werd ook weer een verloting voor een goed doel gehouden. Deze keer viel de keus op de ouders van de driejarige Lucas Gerdes in Barger Oosterveld. Lucas werd eind 2017 ernstig ziek en op 19 januari 2018 kregen de ouders, Mark Gerdes en Sandra Veenstra in Utrecht de diagnose Neuroblastoom High Risk te horen.


Na de standaard 6 keer een week chemo opname bleek dat niet voldoende en onderging Lucas nog 2 keer een week radioactieve therapie gehad in combinatie met chemo in Utrecht. Aansluitend volgde nog een hoge dosis chemo opname van 5 weken. Begin januari is de tumor operatief verwijderd en aanstaande woensdag wordt er begonnen met de bestralingen waarbij de ouders dagelijks op en neer naar Utrecht moeten. Daarna volgt nog immunotherapie wat ook enkele wekelijkse opnames in Utrecht betekent.

Voor de organisatie van de Sportverkiezing een goede reden om de ouders met de opbrengst van de verloting te ondersteunen om de kosten van het vervoer en verblijfskosten een beetje te verlichten. ,,Hartstikke bedankt dat jullie aan ons denken in deze moeilijke tijd. Dit doet ons echt goed, was de reactie van Mark en Sandra toen de organisatie de symbolische cheque van 610 euro kwam overhandigen. (foto Heintje Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda