Acties t.b.v. RVS bad voor Zwembad Erica op weg naar een mooi resultaat

ERICA - De actiegroep die gevormd wordt door Leonie Kroese, Andrea Heller, Miriam v Boven, Marieke Bus-scher en Wietske Heida is in januari 2019 in het leven geroepen om acties te ontplooien t.b.v. realisatie van een RVS bad voor het openlucht zwembad in Erica. De huidige betonnen baden vergen jaarlijks onderhoud en vijf jaarlijks groot onderhoud dat behoorlijk in de papieren loopt.Een alternatief waar nu de mogelijkheden voor zijn, is een bad te voorzien van een RVS constructie. Hiermee is wel een bedrag van 150.000 euro gemoeid.


Acties
.
Door de verschillende georganiseerde acties waarvan een aantal nog lopen, zijn de initiatiefnemers op weg naar een mooi resultaat. De Bingo die juni in het Schienvat plaats vond, heeft € 2.600 opgebracht.

Huis aan huis.
De huis aan huis actie voor werving van Vrienden van het zwembad en voor giften van een éénmalige bijdrage loopt al mooi richting de € 10.000. Tot nu toe hebben 186 families een éénmalige bijdrage toegezegd die binnenkort via incasso wordt geïncasseerd. Tevens zijn 146 families Vriend van … ge-worden. Het totaal aantal families dat dus een bijdrage heeft toegezegd is 332. Wetende dat het dorp Erica zo’n 1700 gezinnen telt dan is dat zo’n 20%. De actiegroep rekent erop dat nog veel gezinnen het formulier gaan invullen. Deze formulieren liggen bij coop Schepers en/of zijn te downloaden via de site van het zwembad.

Lege flessen actie Coop.
De actie die ook nog loopt is de statiegeld actie van Coop Schepers. De statiegeld-bonnen kunnen in de daarvoor bestemde bus gedeponeerd worden. Aan het eind van het derde kwartaal (september) wordt de opbrengst die door de klanten in geschonken, verdubbeld door Coop Schepers. Dus mensen die lege flessen inleveren en het statiegeld willen doneren aan het zwembad kunnen dit tot eind sep-tember nog doen.

Rabobank Clubsupport.
Het zwembad is ook deelnemer van de Rabobank Clubsupport. Leden van de Rabobank kunnen in de periode van 17 september tot en met 11 oktober stemmen op een club of vereniging die ze een warm hart toedragen. We hopen dat veel Rabobankleden uit Erica hun stem uitbrengen voor het zwembad Erica. Voor elke stem die uitgebracht krijgt het zwembad een bedrag. Afgelopen twee jaren waren dit bedragen van € 1.500 en € 1.100. Dit jaar hopen we op nog wat meer support t.b.v. het RVS bad.

Donateurs van het zwembad.
Het Stichtingsbestuur is ook in het bezit van een lijst met donateurs van het zwembad. Het blijkt echter dat deze lijst onvoldoende en verouderde gegevens bevat waardoor het innen van de contributie niet meer mogelijk blijkt te zijn. Van vele leden is het destijds ingevoerde IBAN nummer bij het Stichtings-bestuur niet bekend. Zo kon maar van een klein aantal donateurs tot 2017 nog een incasso worden uitgevoerd. Daarna is dat niet meer gebeurd.

Vele donateurs hebben dat inmiddels gewerkt en zijn ‘Vriend van het zwembad’ geworden. Donateurs die dat nog niet zijn, willen we vragen zich opnieuw aan te melden als ‘Vriend van …, door een nieuw formulier in te vullen. Dit formulier is te downloaden via de site van het zwembad Erica.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda