Feestelijke start PlusBus Emmerhout

EMMEN - Op vrijdagochtend 6 december a.s. wordt de PlusBus Emmerhout feestelijk in gebruik genomen. Wethouder Robert Kleine zal de bus onthullen en samen met enkele wijkbewoners een eerste ritje door de wijk maken. Deze wijkbewoners zijn al op hoge leeftijd, maar nog altijd actief in en voor de wijk. De feestelijkheden vinden plaats op het plein in het winkelcentrum van Emmerhout om 9.30 uur.


Een paar keer per week zullen met de PlusBus uitstapjes worden gemaakt met ouderen uit Emmerhout. Door de PlusBus hebben met name ouderen, die aan huis gebonden zijn, de mogelijkheid anderen te ontmoeten.

Maar het geeft ook wijkbewoners met een beperkt sociaal netwerk de mogelijkheid samen met buurtgenoten activiteiten te ondernemen. Daarnaast bevordert het ook de zelfredzaamheid. Men kan zelf weer op pad en wordt actiever.

Het programma voor december t/m maart is rond en zal worden gepubliceerd in het winternummer van Wijkberichten Emmerhout. Bij succes zal het aantal uitstapjes daarna mogelijk worden uitgebreid. Voor aanmelding en/of meer informatie kan men terecht bij de Wijkwijzer in het winkelcentrum.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda