Inloophuis Sigrids garden heropenden de Kidz-Club

EMMEN - Afgelopen zaterdag werd op feestelijke wijze de Kidz-Club bij inloophuis Sigrids Garden de Kidz-Club heropend door FC Emmen directeur Ben Haverkort en FC Emmen mascotte SIBI. De Kidz-Club is een plek waar kinderen van de basisschool in contact kunnen komen met leeftijdsgenootjes die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt op het gebied van kanker of hiermee te maken hebben doordat een (groot)ouder, broertje, zusje, vriendje, klasgenootje, enz. hiermee geconfronteerd wordt.


Zij kunnen hun verhaal delen, even stoom afblazen of met een van de jeugdvrijwilligers praten of hun denken en voelen uiten door bijvoorbeeld te schilderen of te tekenen. In het inloophuis is nu weer een ruimte speciaal ingericht voor de jeugd met onder anderen een televisie, computerspelletjes, een lui bankstel en spelletjes.

De Kidz-Club is niet alleen voor kinderen met kanker, maar ook voor kinderen met broertjes, zusjes, ooms, tantes, vaders, moeders, opa’s en oma’s met kanker of die kanker hebben gehad of hieraan overleden zijn.

De Kidz-Club is er voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar uit Drenthe, Zuid-oost Groningen en Noord-oost Overijssel. Het is de bedoeling om voorlopig één keer per maand een activiteit of bijeenkomst voor kinderen in de basisschoolleeftijd te organiseren.

Ben Haverkort: ,,Het is voor mij een hele eer om samen met SIBI de mascotte en clubheld van FC Emmen deze Kids-Club te mogen heropenen. En ik kom hier niet alleen om een paar woorden te doen, maar ik ga ook iets regelen voor de kinderen op het stadion met de voetballers er bij. Dan kan een rondgang door het stadion zijn of een training bezoeken, maar kan ook best een wedstrijd vanaf de tribune te kunnen volgen. Hier alvast een bal met alle handtekeningen van de spelers waarmee SIBI en enkele kinderen als openingshandeling door een papieren deur zullen schieten”.(foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda