Cheque voor “De loop voor Lucas Gerdes”

BARGER OOSTERVELD - Onlangs presenteerden Johnny Ameln en Cor Siekman na ruim 5 jaar verzamelen van foto’s en informatie hebben onlangs een boek Barger Oosterveld “Van Barnar tot Barnar” gepresenteerd waarin het ontstaan en de ontwikkeling van het dorp wordt weergegeven. Dat boek is te koop bij Plus Fischer in Klazienaveen en Spar Schijff in Barger Oosterveld.


Richard Schijff van de Spar kwam met het voorstel om de opbrengst te schenken aan 'De loop voor Lucas Gerdes: ,,Toen wij het boek in de winkel kregen was mijn eerste gedachte, hier hoef ik en wil niet aan verdienen. Na overleg met Jos Fischer van Plus Fischer hebben wij besloten om de opbrengst van het boek te doneren aan een goed doel. ,,De loop voor Lucas Gerdes”, kwam daar volgens ons prima voor in aanmerking, vult Jos Fischer aan: ,,Mijn roots liggen ook hier in Barger Oosterveld en doe graag mee met deze aktie. Inmiddels zijn er al ruim 600 boeken verkocht en kunnen wij nu al een cheque van E 500,= overhandigen aan Mark Gerdes die deze donatie weer zal doorsluizen naar “Villa Joep kinderkankeronderzoek”.

Op 24 april aanstaande zal Mark Gerdes overigens samen met Dion Gerdes, Jurrian Wesseling, Wim Louissen en nog een Mark Gerdes naar hun jaarlijkse vakantieadres in Dudinghausen in het Sauerland vertrekken voor de aktie “Loop voor Lucas Gerdes”. Dat betekend in een estafette van tien dagen totaal 270 km lopend zullen worden afgelegd. Het sponsorgeld dat deze loop zal opleveren is ook bestemd voor Villa Joep.

Dit is een stichting die onderzoek doet naar neuroblastroom kinderkanker waar Lucas, het 4-jarig zoontje van Mark een jaar geleden aan is overleden. Siekman en Ameln, de auteurs van het boek, hadden voor Mark Gerdes nog een aantal exemplaren meegenomen om voor het zelfde doel te verkopen. Kijk ook op fasebook De loop voor Lucas Gerdes voor het doen van donaties.


Mark Gerdes met de cheque van Richard Schijff (l) en Jos Fischer(r)naast hem. Links en rechts staan Johnny Ameln en Cor Siekman, de auteurs van het boek.(foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda