Motorrijders rijden voor bewoners De Waal

EMMEN – Motor Toer Club De Hondsrug houdt op zaterdag 13 september weer haar jaarlijkse Open Toerrit. De Emmer motor toerclub heeft zich ten doel gesteld om elk jaar een toertocht te rijden voor een goed doel. Dit jaar komt de gehele opbrengst ten goede aan de bewoners van het nieuwbouwproject De Waal in de wijk Emmerhout in Emmen.

In de Waal worden ‘oudere’ jongeren met een beperking gehuisvest. De ouders hebben hier al acht jaar voor gelobbyd. Woningcorporatie Domesta en zorggroep Baalderborg in Hardenberg hebben hiervoor de handen ineen geslagen. Van de opbrengst worden onder meer spelattributen voor in de gezamenlijke ruimte aangeschaft.

In de afgelopen jaren heeft MTC De Hondsrug geld ingezameld voor het Hospice Huis, Sigrid’s Garden en de Kinderafdeling van het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Iedere motorrijder kan zich voor deze rit inschrijven. Alle deelnemers betalen tien euro inschrijfgeld.

De start van de toerrit is tussen 9.30 uur en 10.30 uur bij Motorhuis Bakker in Nieuw-Weerdinge. De finish is bij McDonald’s in Emmen. Alle deelnemers worden ontvangen met koffie en koek. De ongeveer 200 km lange toertocht voert voor het grootste deel door Duitsland. De rit biedt een overdaad aan natuurschoon en mooie toerwegen.


De lunch is bij Biker’s Inn in Ramsloh.

De route is alleen verkrijgbaar in Garmin-formaat. Bij de start bestaat de mogelijkheid de route in te laden in het navigatiesysteem. Ook zijn er leden van MTC De Hondsrug aanwezig die vooraan willen rijden. Het is mogelijk zich van te voren al aan te melden en/of de route op te vragen bij henk4959@gmail.com. Meer info is te vinden op www.mtcdehondsrug.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda