Michael Boogerd met 300 noorderlingen naar de Mont Ventoux

GRONINGEN - Nederlands bekendste wielerprof van het laatste decennium, Michael Boogerd, gaat zich persoonlijk inzetten om op 13 juni 2015 driehonderd noorderlingen met succes de Mont Ventoux te laten bedwingen.Hij heeft hem meerdere keren vervloekt tijdens zijn carrière als profwielrenner.

Toch bewaart Michael Boogerd (42) onuitwisbare herinneringen aan de Mont Ventoux. Hij ploegde zich gedurende zijn loopbaan minstens acht keer door het unieke maanlandschap richting het karakteristieke weerstation op 1912 meter. ,,Als je jezelf een beetje respecteert als toerfietser, moet je de Mont Ventoux hebben beklommen’’, stelt de huidige ploegleider annex sportcommentator.

Om dat te onderstrepen gaat de voormalige toprenner in 2015 driehonderd noorderlingen begeleiden op de Reus van de Provence. De vierdaagse reis is een initiatief van Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. De noordelijke dagbladen verzorgden eerder succesvolle, sportieve lezersreizen naar Alpe d’Huez, waarbij honderden abonnees (en hun vrienden, kennissen en familie) de top van de alpenreus bereikten.

Naast de medewerking van Michael Boogerd, die in het voorjaar exclusief voor de deelnemers voorbereidende clinics verzorgt in Bakkeveen, worden de noorderlingen technisch bijgespijkerd door hoofdsponsor Belga Fietsen. Verder geeft Bert Wagendorp, auteur van de bestseller Ventoux, een lezing aan de driehonderd Drenten, Groningers en Friezen die deze uitdaging aangaan. Het boek krijgen alle deelnemers cadeau bij inschrijving voor deze verzorgde reis, die gaat plaatsvinden van 11 tot en met 14 juni 2015. Ook ontvangen alle deelnemers onder meer een exclusief Mont Ventoux-wielershirt.

Abonnees van Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant betalen voor het gehele evenement, inclusief voortraject en extra’s, 549 euro. Niet-abonnees zijn eveneens van harte welkom, maar profiteren niet van de extra abonneekorting en betalen 599 euro. Meer informatie is te vinden op www.ikbeklimdemontventoux.nl. Dit is tevens de website waarop deelnemers zich kunnen aanmelden.

De organisatie van dit evenement is in handen van Partenza vof. Partenza is een jonge onderneming uit Groningen, die zich richt op het opzetten en uitvoeren van sportieve reizen en evenementen voor groepen. De oprichters zijn sportjournalisten Harm Vonk en William Pomp, beiden werkzaam bij Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. Zij waren eerder betrokken bij de lezersreizen van de noordelijke dagbladen naar Alpe d’Huez.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda