500 Euro voor bewoners Het Waal

EMMEN – Maar liefst 500 euro brachten motorrijders bijeen voor de bewoners van het begeleid wonen complex Het Waal in Emmen. Bijna vijftig motorrijders en passagiers kwamen op zaterdag 21 september bij Motorhuis Bakker in Nieuw-Weerdinge aan de start van de Open Toerrit van MTC De Hondsrug in Emmen.


De cheque werd zaterdagmiddag bij Autobedrijf Misker door voorzitter Trix Meijer overhandigd aan de 24-jarige Alwin Boelema in het bijzijn van zijn vader, projectleider Job Venema van de Baalderborg Groep en leden van de motortoerclub. Alwin is een van de toekomstige bewoners van Het Waal.

“Het geld”, zegt Venema, “wordt gebruikt om de gemeenschappelijke ruimtes in te richten. In eerste instantie hadden een zorgverzekeraar en de overheid daarvoor geld beschikbaar gesteld, maar ondanks dat de overeenkomst al was getekend, werd deze op het laatste moment ontbonden. Nu moeten we dit met elkaar opbrengen. We zijn daarbij afhankelijk van subsidieverstrekkers en particulieren. Daarom zijn we ook heel erg blij met initiatieven zoals die van MTC De Hondsrug.”

In Het Waal, een idee van de ouders en uitgewerkt door de Baalderborg Groep in Hardenberg en woningstichting Domesta in Emmen, komen 24 appartementen die worden bewoond door evenveel jongere bewoners met een beperking. De bedoeling is dat in januari 2015 de eerste jongeren er hun intrek nemen.


Voorzitter Trix Meijer van MTC De Hondsrug overhandigt Alwin Boelema de cheque van 500 euro. Naast hem zijn vader en Job Venema van de Baalderborg Groep.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda