Succesvolle aftrap van de SamenLoop voor Hoop gemeente Emmen

EMMEN - Een succesvolle aftrap van de SamenLoop voor Hoop gemeente Emmen was het dinsdagavond in de JENS Vesting. Op de drukbezochte kick off, heeft burgemeester Cees Bijl samen met Wim Beekman, directeur van FC Emmen, de officiële aftrap gedaan van de SamenLoop voor Hoop gemeente Emmen.

Beiden trapten een voetbal naar de groepen “Opgeven is geen Optie” van de Sperwers en van Sigrids Garden, de ERE teams van de SamenLoop.

Het evenement dat op 6 en 7 juni 2015 in de JENS Vesting plaatsvindt, is gebaseerd op 24 uur in teamverband (meestal tussen de twaalf en vijftien personen) wandelen voor KWF Kankerbestrijding. Het KWF bestaat dit jaar 66 jaar en de organisatoren streven daarom ook naar een deelname van 66 teams.

Het was een indrukwekkende bijeenkomst in de JENS Vesting, waarbij de voorzitter Hans ten Cate de avond opende waar uitleg werd gegeven over de SamenLoop voor Hoop. Drie bijzondere momenten kenmerken de Samenloop: de openingsceremonie door de eregasten ((ex)-kankerpatiënten en hun naasten), de kaarsenceremonie bij het invallen van de duisternis en de slotronde met alle deelnemers. Het is de bedoeling dat de gehele gemeente Emmen steeds meer paars gekleurd gaat worden, de kleur van de Samenloop.

Het KWF wijst ook op de noodzaak van fondsenwerving voor wetenschappelijk kankeronderzoek. “We willen toe naar een wereld waarin kanker niet meer een dodelijke ziekte is. Door onderzoek komt dat moment steeds dichterbij. Steeds meer mensen blijven leven door betere behandelmethoden en bovendien wordt de kwaliteit van leven steeds beter.” (zie ook het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda