Dodenherdenking bij RAF-monument

NIEUW DORDRECHT – Maandagavond(4 mei) is weer de traditionele dodenherdenking bij de verschillende monumenten in Emmen, Schoonebeek, Emmer Compascuum, Klazienaveen en ook weer bij het RAF-monument in Nieuw Dordrecht.


Misschien wel voor de laatste keer was daar ook de 92 jarige Dick Raymond bij aanwezig Hij was boordschutter van de Lancaster die op 23 mei 1944 bij Nieuw Weerdinge neerstortte. Er waren uiteraard ook familieleden van andere 24 Engelse RAF-mannen die daar liggen begraven bij de herdenking aanwezig. Voorafgaande aan de herdenking waarbij ook wethouder Bouke Arends namens de gemeente Emmen aanwezig was, werd eerst een speciale kerkdienst gehouden en daarna ging het in een lange stoet naar de begraafplaats.

Indrukwekkend was ook het overvliegen van een oude Spitfire vlak voor de kerkdienst. Alleen al het geluid deed vele oudere aanwezigen de rillingen nog weer door het lichaam gaan.

Een dag later op 5 mei, bezochten de Engelsen de oorlogsexpositie bij Museum Brands wat voor een deel gaat over de neergestorte vliegtuigen en de bemanning. Daarna werd er nog een toer per bus gemaakt langs de plaatsen in Zwartemeer, Klazienaveen, Nieuw Weerdinge en Siepelveen waar de vliegtuigen indertijd zijn neergestort en nabestaanden op die plek een bloem legden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda