Nieuw Dordrecht herdenkt op 4 mei RAF piloten

NIEUW DORDRECHT - De begraafplaats in Nieuw Dordrecht is in de afgelopen dagen voor de 4e mei herdenking door de gemeentewerkers perfect in orde gemaakt.


Tussen 17.00 uur en 18.00 uur worden de gasten die van ver komen ontvangen. Daaronder ook weer het British Legion uit Herford en Hameln en familieleden van de Britse bemanningsleden. Vanaf 19.00 uur wordt de bloemlegging voorbereid samen met de schoolkinderen van de adoptieschool “De Dordtse Til”, die de bloemstukken in de stoet van de Stille Omgang naar de begraafplaats dragen.

Intussen nemen de Nederlandse soldaten van de Nationale Reserve evenals de leden van het plaatselijke muziekkorps “De Volharding” hun plaatsen op de begraafplaats in.

Daar zijn ook de vlaggen van Nederland en Engeland halfstok gehangen. Twaalf minuten voor 20.00 uur vertrekt iedereen in een stille tocht onder klokgelui van “De Rank” naar de begraafplaats. Iedereen is welkom tijdens de herdenking op 4 mei. Om klokslag 20.00 uur begint de ceremonie met twee volle minuten stilte. Hierna volgt The Last Post, gespeeld door één van de leden van het muziekkorps De Volharding.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda