“In Vrijheid Kiezen” thema herdenking in Emmer Compascuum

EMMER COMPASCUUM - Nadat de klokken van de RK kerk en de PKN kerk begonnen te luiden werd ook de Stille Tocht vanaf het marktplein naar de begraafplaats aan de Runde in gang gezet met voorin de stoet enkele sprekers en leden van het 4 mei comité en de kinderen die de kransen aanreiken.


Nadat muziekvereniging C.F.O. Prins Hendrik muzikaal opende met een koraal sprak wethouder Guido Rink namens het college van de gemeente Emmen. Daarna werd door de heer van Vondel een toespraak voorgelezen van de plotseling verhinderde Burgemeester M. Honnigfort van de Duitse gemeente Haren. Janique Dijck zong daarna een lied en Elza Ensing en de leerlingen Twan de Boer en Melanie Huizing van de basis school De Meent droegen een gedicht voor.

Na het spelen van de Last Post door Prins Hendrik volgden twee minuten stilte en werd het Wilhelmus gespeeld. Daarna legde wethouder Rink als eerste een krans en werd daarna gevolgd door verschillende instanties met kransen en bloemen en werden door de kinderen een roos gelegd bij het monument.


“In Vrijheid Kiezen” was deze keer het centrale thema tijdens de toespraken in Emmer Compascuum. (foto Heintje Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda

Laatste nieuws
 
agenda emmen
Mee®doen Schoonebeek, het is mooi geweest!
za 23 okt 2021 om 16:00
Shadow band Shadowski en Klaas Hummel in CH50+
zo 24 okt 2021 om 14:30
Meer mensen met een beperking politiek actief in Drenthe
do 28 okt 2021 om 16:30