Weer veel belangstelling voor Dodenherdenking Nieuw Dordrecht

NIEUW DORDRECHT - Op de Algemene Begraafplaats in Nieuw Dordrecht is afgelopen zaterdagavond onder grote belangstelling voor de 39e keer de Nationale Dodenherdenking gehouden. De belangstellenden en genodigden kwamen voorafgaand door vaandeldragers van de British Legion uit Hameln, in een stille tocht te voet vanaf de Hervormde Kerk naar de begraafplaats.


Op de begraafplaats liggen bij de gedenksteen 24 tijdens vredesoperaties gesneuvelde R.A.F.-bemanningsleden begraven. Om acht uur, na het blazen van de 'Last Post' door Romy Stik, werden twee minuten stilte in acht genomen en aansluitend werden de volksliederen van Nederland en Groot-Brittanië door de muziekvereniging “Volharding” ten gehore gebracht.

De leerlingen Jaylian, Danique, Senna en Yuri van de Dordse Til lazen een gedicht voor. Daarna volgde de krans en bloemlegging bij het monument met assistentie van de leerlingen van adoptieschool De Dordse Til. Namens de British Legion uit Hameln legde Dave Howard een krans en Heidi Roberts en Mrs Inga Tompson deden dat namens het British Legend in Germany.

Namens burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen legde burgemeester Eric van Oosterhout een krans en de gemeenteraad was vertegenwoordigd door Henk Linneman en Karel Eggen. Namens de Bond van Wapenbroeders, de Joodse gemeente Emmen en R.A.F. Comité Gedenksteen Nieuw Dordrecht en een aantal plaatselijke instanties werden ook bloemen gelegd.

Elk jaar weer is het toch indrukwekkend als na de kranslegging het defilé langs de graven plaatsvindt. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda

Laatste nieuws
 
agenda emmen
Mee®doen Schoonebeek, het is mooi geweest!
za 23 okt 2021 om 16:00
Shadow band Shadowski en Klaas Hummel in CH50+
zo 24 okt 2021 om 14:30
Meer mensen met een beperking politiek actief in Drenthe
do 28 okt 2021 om 16:30