Veel belangstelling voor herdenking in Emmen

EMMEN - De herdenking van de slachtoffers van de Tweede wereld oorlog in Emmen centrum trok vrijdag weer veel belangstelling. De herdenking begon in de Grote Kerk en na de bijeenkomst werd de herdenking voortgezet op het Marktplein bij het herdenkingsteken.


Daar werd de declamatie “De Achttien doden” van Jan Campert voor gelezen door Froukje van Wieren. Deze tekst staat overigens ook op de achterzijde van het herdenkingsteken. Na de “Last Post” en twee minuten stilte.

Na het spelen van het Wilhelmus door muziekvereniging Laus Deo volgde de kranslegging door verschillende instanties. Medewerking hieraan werd ook nu weer verleent door leden van de scouting Emmen en de muziekvereniging Laus Deo zorgde voor begeleidende muziek.

Namens de gemeente Emmen was wethouder Robert Kleine aanwezig om een krans te leggen. Daarna werden er ook bloemstukken gelegd door aanwezigen

Ook nu weer veel jeugd die te kennen gaf mee te willen denken wat er in de jaren 30 en 40 gebeurde en dat vrijheid altijd actueel blijft. (foto Henk Van Wieren)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda