Corrie en Harm Bijl 65 jaar getrouwd

BARGER COMPASCUUM – Afgelopen woensdag vierden Corrie en Harm Bijl in Barger Compascuum hun 65 jarig huwelijksfeest. Voor burgemeester Cees Bijl een reden om het paar donderdagmiddag de felicitaties van het gemeentebestuur over te brengen. Harm Bijl werd geboren in Klazienaveen-Noord op 10 december 1925 en plaatsgenootje Corrie Trip zag 0-27 juli 1932het levenslicht.

Ze kregen verkering bij de plaatselijke trambrug en na een jaar verkering gingen ze trouwen want Janneman was op komst.Ze trouwden op een zaterdag, want dan was het gratis. Onderweg naar het bruidspaar kwam de trouwauto vast te zitten, maar met enige vertraging kon de auto met 6 passagiers, het bruidspaar en de beide ouderstellen op weg.Ze trouwden in het gemeentehuis in Emmen samen met nog 3 bruidsparen.Ook werd er feest gevierd in café Keuter, later Hogenbirk. Het echtpaar trok eerst in bij de ouders van Corrie, later aan de Loperstraat te Klazienaveen, maar kort daarna ging het weer richting geboortedorp Klazienaveen-Noord.
Harm werkte in de bouw als timmerman en Corrie werkte in het veen.In 1968 werd met een autorijschool begonnen en werd lesgegeven in een VW Kever.In 1969 verhuisde de familie naar Barger-Compascuum, waar de rijschool werd uitgebreid tot 2 schakelauto’s en 1 automaat.In 1994 vonden Harm en Corrie het welletjes en stopten met pijn in het hart met de rijschool.Het paar heeft 5 kinderen, 8 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.Harm en Corrie wonen nog steeds met veel plezier in Barger-Compascuum aan de Sticker. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda