De Zonnebloem wint Nieuw Weerdinger Pluim

NIEUW WEERDINGE / De vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Nieuw Weerdinge hebben vrijdagavond De Pluim van Nieuw Weerdinge 2012 gewonnen. De Pluim is een aantal jaren geleden in het leven geroepen om vrijwilligers die zich op een bijzondere manier voor het dorp inzetten in het zonnetje te zetten als blijk van waardering. In ieder dorp zijn volgens de vrijwilligers van de Zonnebloem ouderen die bijna niet de deur meer uit komen en daardoor in een isolement terechtkomen. Daarnaast zijn ook mensen die door een beperking gebonden zijn aan hun huis en daardoor dreigen te vereenzamen. De Nieuw Weerdinger afdeling van De Zonnebloem laat dit niet gebeuren.
Jaar in jaar uit bezoeken de vrijwilligers deze mensen voor een praatje, een gewillig oor. Gedurende het jaar worden meerdere avonden georganiseerd, waarbij de mensen kunnen genieten van een voorstelling, een feestelijke maaltijd of een spelletje. Wie niet zelf kan komen wordt door vrijwilligers gehaald en gebracht. En willen de deelnemers een dag op stap dan wordt ook dit georganiseerd.

De Pluim en de oorkonde werden uitgereikt door burgmeester Cees Bijl van de gemeente Emmen tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Plaatselijk Belang, SKW en De Badde.Naast de Zonnebloem waren genomineerd de kniepertjesbakkers van de Protestantse Gemeente Nieuw-Weerdinge-Roswinkel en de vrijwilligers van de Baptistengemeente De Open Poort zij zijn gedurende het gehele jaar actief op sociaal- maatschappelijk terrein. (tekst en foto´s Martin Zaagman)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda