Echtpaar Pol-Steenhuis 65 jaar in lief en leed samen

EMMEN - Afgelopen donderdag, 22 december was het precies 65 jaar geleden dat Frederik Pol en Geessien Steenhuis de beslissing namen om in het huwelijksbootje te stappen.

Dit heuglijke feit is de B&W van Emmen niet ontgaan en wethouder Jan Bos kwam daarom naar De Holdert, waar het echtpaar woont, om de felicitaties namen de gemeente Emmen over te brengen. Ook werd hij even ingelicht hoe het 65 jaar geleden allemaal is begonnen en tot op de dag van vandaag nog steeds een solide verbinding is. Het echtpaar kreeg 4 dochters, die voor 8 kleinkinderen zorgden. Ook zijn er inmiddels al 11 achterkleinkinderen de familie komen versterken.

De geboren Zwartemeerder legde hel wat fietstochtjes af richting Klazienaveen waar Geessien Steenhuis woonde. In de jonge jaren werkten ze allebei in het veen tot het echtpaar besloot om naar Leerdam te gaan waar de vader des huizes ging werken in een spaanderplaat fabriek terwijl moeder thuis op de winkel paste. Maar op een bepaald moment keerde de familieweer in Emmen terug en ging Frederik Pol werken bij de Enka.

Ook volgde er nog een periode dat hij als verzekeringsagent op pad ging en uiteindelijk bij de Draka terechtkwam. Na zijn pensionering genoot hij vooral van de rust en volgde hij zijn voetbalclubje Zwartemeer. Behoudens een periode op de camping in Gasselte was echt vakantie vieren niet aan hen besteed. Het 65-jarig huwelijksfeest zal dan ook gewoon op een sobere wijze gevierd worden met de kinderen en kleinkinderen. Dat ze er alle twee nog zin hebben bewijst de uitnodiging aan wethouder Bos om gewoon over vijf jaar weer langs te komen.


Wethouder Bos had natuurlijk ook een presentje meegenomen voor de jubilarissen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda