Echtpaar Gortmaker-Kroeze 70 jaar getrouwd

EMMEN – Woensdagmiddag was het groot feest in de grote zaal van verzorgingstehuis De Schans. Het echtpaar Gortmakers-Kroeze vierde samen met hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen hun 70 jarig huwelijksfeest.

De dag begon al met de bezorging van een grote taart en een brief namens Koning Willem Alexander die het echtpaar feliciteerde met deze mijlpaal. Jan Gortmaker(93) en Femmie Kroeze (91) troffen elkaar ruim 70 jaar geleden voor het eerst op, hoe kan het anders, bij de Dordse Brug. De plek waar menig huwelijk van toen in Klazienaveen en omstreken een begin kende. Het echtpaar kreeg zes kinderen, waarvan 2 jongens en 4 dochters die op hun beurt weer voor 15 kleinkinderen en 14 achterkleinkinderen zorgden.

Terwijl moeder jarenlang in de zorg werkte verdienste Jan Gortmaker de kost als boerenarbeider en later medewerker op de Danlon en Honeywell, wat hij zelf de mooiste periode van zijn werkbare leven vond. Toe hij met longproblemen werd geconfronteerd werd hij afgekeurd. Naast zijn werk was vissen en vogels zijn grootste hobby. Het echtpaar woonde de laatste 16 jaar aan de Landschapslaan in Angelslo. Na een heupbreuk van moeder werd twee maanden geleden een aanleunwoning in verzorgingstehuis De Schans betrokken.

De beide echtlieden zitten momenteel wel gekluisterd aan een rolstoel, maar de liefde is er nog steeds. Met deze mijlpaal waren zij toch ook een voorbeeld voor ons, want ook alle kinderen hebben er al een langdurig huwelijk op zitten, reageerde één van de kinderen. Hand in hand poseerde het jubilerende echtpaar dan ook voor deze foto. Vanmiddag kwam locoburgemeester Bouke Arends ook nog even langs om de felicitaties over te brengen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda