Willem Jager en Corrie de Vries 60 jaar getrouwd

NIEUW AMSTERDAM – Het was een toevallige ontmoeting op de “veurstreek” in Nieuw Amsterdam tussen Willem Jager en Corrie de Vries ruim 60 jaar geleden die een huwelijk tot gevolg had. Klopt…..zegt Willem Jager. ,,Zij was op de fiets en toen heb ik de pakjesdrager gepakt en tegen haar gezegd, ik laat je niet eerder los dan wanneer ik jou naar huis heb gebracht vanavond”. Was een gevoel die van beide kanten wel aansloeg en een begin werd van iets moois. Op 8 maart 1957 gaven de twee elkaar op 23-jarige leeftijd het Ja-woord en tot op de dag van vandaag is die belofte niet verbroken. Het paar kreeg drie dochters en een zoon. Op het feest dat aanstaande zondag zal plaatsvinden in “De Welput” in Nieuw Amsterdam zullen ook de zeven kleinkinderen en vier achterkleinkinderen samen met familieleden en vrienden dit heuglijke feit gaan vieren.

Willem Jager heeft in zijn leven altijd gewerkt dat begon al tijdens de schooljaren op een boerderij en verdiende later zijn brood in de bouw, bij het spoor, de wegenbouw, het veen en uiteindelijk bij de AKU in Emmen. Tot dat de kinderen kwamen werkte Corrie in de gezinszorg en later nog op de Bendien, een confectiefabriek in Emmen.

Het paar woonde als eerste onderkomen woonde in een omgebouwde paardentram aan de Waalweg waar ook de oudste dochter werd geboren. Daarna zijn de twee als geboren en getogen Nieuw Amsterdammers altijd in hun dorp blijven wonen. De twee echtlieden zijn beide nog in goed gezondheid, maar hebben niet echt hobby’s meer. Vroeger had ik nog wel veel duiven, maar wij wonen hier nu klein dus ook dat wil niet meer. Ook de kinderen wonen in de buurt en zijn goed terecht gekomen. Een klein dieptepuntje in het gezin was wel de ontploffing bij Zincoat fabriek enige tijd geleden waar een schoonzoon flink gewond raakte, maar het nu redelijk goed maakt.

Ter gelegenheid van dit 60 jarig huwelijk kreeg het echtpaar op de trouwdag ook nog even bezoek van locoburgemeester Bouke Arends. Naast een bloemstuk en het gebruikelijke boek over de gemeente Emmen bracht hij ook de felicitaties over van B&W en de gemeenteraad. Op de laatste vraag van wat eigenlijk hun geheim is van dit goed en langdurig huwelijk waren beiden zeer eensgezind: ,,Het is in het leven geven en nemen en dan kom alles goed”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda