Echtpaar Baas-Boers 60 jaar getrouwd

EMMEN – Vandaag is het feest aan de Nijkampenweg in Emmen, want Ties Baas(85) en Alie Boers(82) vieren hun 60-jarig huwelijksfeest met de kinderen en kleinkinderen.


Voor deze gelegenheid kwam ook Emmens burgemeester Eric van Oosterhout even langs om het echtpaar namens de hele gemeente te feliciteren en had als cadeau een boek over de gemeente Emmen en een ingelijste trouwakte voor het jubilerende paar meegenomen. Natuurlijk liet de burgervader zich uitvoerig informeren over het wel en wee van het echtpaar. De jonge Ties Baas komt uit een gezin met zes kinderen in Oldeberkoop en leerde Alie Boers kennen tijdens een bezoek aan zijn tante in Hoogersmilde. Hij mocht daar graag op de fiets naar toe gaan, want bij de buren woonde een mooie jongedame, waar hij toch wel een oogje op had. Uiteindelijk was dat wederzijds en gaven de twee, 25 en 22 jaar jong, elkaar het ja-woord in Vries. Niet in het gemeentehuis waar een verbouwing gaande was, maar in de kantine van de plaatselijke voetbaltrots VAKO. Uit het huwelijk werden een zoon en dochter geboren en die zorgden voor twee achterkleinkinderen.

Door de oorlogstijd kenmerkte de jeugd van Ties Bas zich vooral uit werken en schoolgaan was er niet echt bij. De ouders van Ties zorgden in de oorlog voor joodse onderduikers en waarschijnlijk kreeg de NSB daar lucht van en moest de familie naar het bos vluchten, terwijl hun woning in brand werd gestoken. Toch leverde dit uiteindelijk met lezen en schrijven geen problemen op voor de twee. Op een bepaald moment verhuisde het echtpaar vanuit Friesland naar Rotterdam voor een baan bij de reinigingsdienst en moest per dag 600 emmers achter op de vuilnis plaatsen. Toen er in 1965 in Emmen een vacature kwam bij de reinigingsdienst was de keus snel gemaakt en verhuisde het gezin naar Emmen waar het aan de Nijkampenweg kwam te wonen. Ties herinnerd zich nog goed hoe wethouder Zegering Hadders de medewerkers een etentje bezorgde wanneer een dag na de vroeger zeer bekende VVV week weer achter de rug was en de markt weer snel schoon opgeleverd kon worden. Alie toonde hierbij ook de bijbehorende krantenknipsel uit één van de vele plakboeken met daarop Zegering Hadders en de schoonmaakploeg. ,,Wie wat bewaard, die heeft wat, was haar reactie.

Alie Boers was vroeger vooral te vinden in de huishouding als gezinsverzorgster en was ook enige tijd actief op een confectiefabriek, maar nadat ook dochter was geboren verruilde zij haar werk als naaister voor die van huisvrouw en dat ging haar prima af, vulde haar man snel aan. Echte hobby’s heeft het echtpaar niet gehad, maar mochten wel graag even rommelmarkten en braderieën bezoeken. Dan werd er ook wel vaak iets gekocht en daarmee ging men dan later zelf mee naar markten om het weer met een beetje winst van de hand te doen. Een leuk moment was ook dat het echtpaar een DAF 55 won als prijs van en door Marcel van Dam uitgeschreven actie om het programma Ombudsman op de TV te houden. Er moest toen wel eerst rijles worden genomen wat geen van de twee had een rijbewijs. De DAF werd hiervoor omgebouwd met een dubbele bediening. Zowel Ties als Alie verkeren nog in goede lichamelijke en geestelijke gezondheid en hopen dat er nog vele jaren bij komen. Een echt groot feest staat niet in de planning, maar met wel is er ruimte ingehuurd bij Thijs en Aafke waar het echtpaar samen met de kinderen en kleinkinderen gaat genieten van een heerlijk etentje.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda