Echtpaar Van Schaik-Stoof 65 jaar getrouwd

EMMEN – Afgelopen zondag vierden Margrete Stoof en Ger van Schaik hun 65 jaar huwelijk in familiekring met kinderen en kleinkinderen. Het echtpaar leerde elkaar kennen op een confectieatelier in Amsterdam waar Margrete werkzaam was en Ger van Schaik met zijn broer als schilder enkele klusjes moest doen.


Geen liefde op het eerste gezicht maar daarna trof men elkaar vaker op bijvoorbeeld de Kalverstraat tijdens een hapje eten en werd er een bioscoopje gepakt. Uiteindelijk sloeg er toch een vonkje over en vond op 9 juli 1952 het huwelijk plaats in Amsterdam . Het echt kreeg vier kinderen, twee jongens en twee meisjes en zorgden er later voor dat er negen kleinkinderen kwamen en er nu ook al vier achterkleinkinderen zijn.

De familie woonde op een te kleine flat en kregen de mogelijkheid om te verhuizen naar bijvoorbeeld Almere of naar Drenthe. De keus viel uiteindelijk op Drenthe en dan vooral Emmen waar het kwam te wonen in de nieuwe wijk Bargeres. Ook men hier direct aan het werk bij schildersbedrijf Herder-Jansen. Ger als huisschilder en Margrete werd interieurverzorgster bij het zelfde bedrijf.

Tot op de dag van vandaag geen spijt gehad om Amsterdam te verlaten. Het schilderswerk heeft in de familie een belangrijke rol gehouden. De beide zoons hebben een eigen schildersbedrijf en hebben daarmee de traditie van vader en opa kunnen doortrekken. Het echtpaar kreeg zondagmorgen ook even bezoek van burgemeester Eric van Oosterhout, die een ingelijste trouwakte als cadeau had mee gebracht. Ook was er een felicitatiebrief binnengekomen van zowel de Koning als van de Commissaris van de Koning in Drenthe. Het echtpaar woont zelfstandig en Ger dood de tijd nu met zijn hobby kunstschilderen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda