Echtpaar Nico en Henny de Mes 60 jaar getrouwd

NIEUW SCHOONEBEEK – Het echtpaar Nico(87) en Henny de Mes(85) in Nieuw Schoonebeek viert vandaag het feit dat zij precies 60 jaar geleden in het gemeentehuis van Haarlem elkaar het ja-woord gaven en dat werd in het afgelopen weekend met de gehele familie gevierd op de boerderij. Voor locoburgemeester Jisse Otter een goede gelegenheid om vanmorgen even bij dit echtpaar op de koffie te gaan.


Traditiegetrouw met het bekende boek over de gemeente Emmen en een ingelijste trouwakte van het echtpaar.

Natuurlijk viel de vraag van hoe hebben jullie elkaar ontmoet? Nico had direct een antwoord: ,,Het was op een bruiloft van de ouders van een vriend toen Nico de Mes zijn huidige vrouw Henny Mors voor het eerst zag en niet meer uit het oog verloor. Ik kwam de zaal binnen en de eerste blik op haar was ook direct raak. Die laat ik niet meer gaan, ging er direct door mijn hoofd. Toch wel bijzonder, want deze mooie jongedame woonde al jaren een verdieping onder het huis van mijn vriend. Mijn fiets zette ik altijd bij haar voor het raam zonder haar ooit gezien te hebben. Bij Henny was het niet direct liefde op het eerste gezicht, maar heel langzaam sloeg later de vonk toch over.”

Het echtpaar heeft drie dochters en op dit moment zes kleinkinderen. Drie jaar geleden verhuisde het echtpaar samen met één van de drie dochters naar Nieuw Schoonebeek. Aanvankelijk zag moeder Henny een verhuizing niet zitten en zei: ,,Ik zal voor jullie wel de koffers pakken, maar ik ga niet mee”. Uiteindelijk trok Henny toch met haar man en het gezin van dochter Ingrid naar Drenthe. Tijdens een open boerderijen dag werden dochter en schoonzoon verliefd op een boerderij aan de Europaweg in Nieuw Schoonebeek”. Groot genoeg voor twee gezinnen en dus verhuisden Nico en Henny uiteindelijk mee naar Drenthe, terwijl de twee andere dochters ook goed zijn terecht gekomen en nog in Haarlem wonen.

Zowel Henny als Nico verkeren nog in blakende gezondheid. Nico en Henny werkten samen jarenlang in het Epileptisch centrum de Cruquiushoeve in Haarlem. Nico bij de technische dienst en Henny in de verpleging werkzaam was. Kortgeleden hebben ze hun rijbewijs niet meer verlengd. Henny: ,,Als wij ergen naar toe willen brengt onze dochter of kleindochter ons wel waar wij heen willen. Wij vermaken ons hier prima en willen nooit weer terug. Onze vrije tijd doven wij met wandelen door de landerijen en wij doen samen de tuin en knutselen hier en daar wat in en rondom het huis. Wij zijn tevreden en hopen dan ook nog lang van elkaar te kunnen genieten”.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda