Lammert Engels en Els Huizing 60 jaar een paar

KLAZIENAVEEN - Na anderhalf jaar verkering werden Lammert Engels uit Zwartemeer en Els Huizing uit Klazienaveen 10 augustus 1957in Emmen door de toenmalige burgemeester Gaarland in het huwelijk verbonden. Nu 60 jaar later kunnen Lammert en Els op een goede periode terugkijken. Er volgde een gezinsuitbreiding met twee zonen. Ook die hebben inmiddels al weer voor vier kleinkinderen gezorgd terwijl het eerste achterkleinkind zich binnenkort in de familie komt melden.


Op de gebruikelijke vraag, hoe hebben jullie elkaar ontmoet, was Lammert heel snel met zijn reactie. ,,Wij liepen bij de Dordse brug en Els ons voorbij wilde fietsen. Ik hield haar aan en nam haar fiets over riep: ,,Mijn Lollypop, spring maar achterop, spring maar achterop’’. Els nam die uitnodiging direct aan en dat was het begin van iets moois.” Het paar ging na het huwelijk aanvankelijk in Zwartemeer wonen maar een jaar of zeventien terug zijn ze verhuist naar een woning aan de Loperstraat in Klazienaveen. En dat bevalt beiden uitstekend.

Lammert Engels was van huis uit een veenarbeider in Duitsland en kwam op een gegeven moment in de bouw terecht als opperman en steigerbouwer. Els werkte in het begin op de confectiefabriek Bendien in Emmen en nog een tijd in PIRO, een knappertiesfabriek in Klazienaveen. Insiders weten wel wat hier mee bedoeld wordt. Daarna had zij als huisvrouw ook een belangrijke zware taak om de huishouding in goede banen te leiden. Een vaste prik in huize Engels is dat elke zondagmorgen de twee zonen op bezoek komen voor een bakkie koffie en de droge worst hangt dan niet veilig aan de haak. Tijdens dit vaste bezoek worden de gebeurtenissen van de afgelopen week doorgenomen.

Sportief gezien was Lammert actief als doelman bij de toenmalige voetbalclub Vriendentrouw en trainer bij Angelslo. Daarnaast was en is biljarten nu vooral de sport waarin hij zich wekelijks uit leeft. Echtgenote Els is niet echt sportief aangelegd, maar geniet vooral van het bezoeken van markten, kaarten en koffiedrinken bij de Witte Olifant.


Lammert en Els zijn allebei ondanks hun leeftijd, 84 en 81, zowel geestelijk, lichamelijk en fysiek zonder problemen en hopen dat ook nog wel een aantal jaren vol te houden. Terwijl er ook felicitaties binnen zijn gekomen namens de Koning en de Commissaris van de Koning in Drenthe, kwam locoburgemeester Jisse Otter namens de gemeente Emmen ook even langs om de felicitaties over te brengen en een boek over de gemeente Emmen en de ingelijste trouwakte te overhandigen. Lammert en Els Engels hebben vanavond een afspraak met de kinderen, naaste familie en vrienden voor een klein feestje in buurthuis de Molen met een koud en warm buffet.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda