Daan en Aartje Heineke 60 jaar getrouwd

ERICA – Afgelopen dinsdag was het precies 60 jaar geleden dat Daan Heineke(93) uit Loosdrecht en Aartje Veldhuizen (86) Hilversum elkaar het ja-woord gaven in het gemeentehuis van Loosdrecht. Dit heuglijke feit werd door het jubilerende paar met hun kinderen, kleinkinderen, achterkleinkind en kennissen gevierd met een dagje Veenpark in Barger Compascuum.


Het echtpaar kreeg donderdagmorgen bezoek van burgemeester Eric van Oosterhout die natuurlijk niet met lege handen kwam.

Een officieel ingelijste trouwakte van het echtpaar en een fotoboek van de gemeente Emmen, maar ook de felicitaties van het gemeentebestuur van Emmen.

De eerste ontmoeting die het begin van deze langdurige relatie begon op de straat. Daan Heineke zat in Loosdrecht langs de weg op een melkbus te wachten dat de melk werd opgehaald, maar daar plotseling Daantje Veldhuizen voor fietste. Althans dat was haar bedoeling, maar ze werd staande gehouden door Daan die wel iets in haar zag, want hij had haar wel al vaker gezien. Uiteindelijk trouwde het paar twee jaar later.

Zowel Daan als Aartje komen uit een boerengezin met vooral melkvee en dat ging van vader op zoon. Doordat het paar niet de mogelijk kreeg om de veestapel van ongeveer 25 koeien uit te breiden naar 50 werd de stap genomen om naar Drenthe te verhuizen. Met hun zoon en twee dochters werden een boerderij aan de Ericasestraat overgenomen.

Inmiddels woont het echtpaar nu aan de overkant terwijl de zoon het melkveebedrijf nu heeft. Naast de zoon en twee dochters heeft het diamanten echtpaar acht kleinkinderen en één achterkleinkind. Terwijl Aartje wat mobiliteitsproblemen heeft is Daan Heineke nog heel fit en vermaakt zich dagelijks in zijn moestuin en op de motormaaier terwijl hij ook elke donderdag bij zijn zoon koffie drinkt en ook nog even de stallen schoon veegt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda