10 jaar Oldtimer Club Barger Oosterveld

BARGER OOSTERVELD - In 2006 bestond de Sint Gerardus Majellakerk 100 jaar. Om dit feestelijk aan te kleden is gevraagd aan de bewoners van dit dorp of ze hun oldtimer voor de kerk wilden exposeren. Zo gezegd, zo gedaan. Dit leidde tot zoveel enthousiasme onder de oldtimerbezitters, dat men met het plan kwam om een oldtimerclub op te richten.

In 2007 werden de eerste oldtimerbijeenkomsten gehouden, maar officieel bestaat de OCBO vanaf 2008 en heeft inmiddels 92 leden. De club is vanaf dat moment ingeschreven bij K.v.K., er is een logo ontworpen met de kleuren geel-zwart. De kleuren van Barger-Oosterveld, denk aan de vlag van B.O.Veld, denk aan SVBO. Onze dank gaat uit naar de eerste grondleggers van OCBO: Hans Gerdes †, Herman Fischer †, Herman Fuhler, Arie Zwart, Rob Segers en Harry Schürman.

Naar aanleiding van dit jubileum wordt er aanstaande zondag 15 juli van 10.00 tot 17.00 uur een jubileum Oldtimer Show gehouden op de ijsbaan achter café Halfweg aan de St Gerardusstraat. Op deze dag kan men genieten van oude tractoren, auto’s, motoren, bromfietsen, stoomlocomotief, oldtimer caravans en food trucks. Natuurlijk wordt er ook aan de kinderen gedacht met onder anderen een luchtkussens.


Het bestuur van de jubilerende vereniging ziet met veel vertrouwen uit naar de Oldtimer Dag (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda