Echtpaar De Jonge-Dijk 60 jaar een paar

EMMEN - Zowel Jan de Jonge (90) als Wilhelmina (roepnaam Willy) Dijk (80) werd in Emmer Compascuum geboren en trouwden op 20 september 1958 in het gemeentehuis in Emmen. Dat het stel uiteindelijk samen is gekomen is het gevolg van hun gezamenlijke liefde voor de muziek en zang.


Gitarist Jan de Jonge en pianist Rompt, de broer van Willy, speelden samen in verschillende bandjes en kwamen dus regelmatig bij elkaar over de vloer. Terwijl Jan de Jonge de gitaar bespeelde en ook zong kwam Willy er als zangeres ook bij en ontstond de ROWIJA’S. Wij werkten ook alle twee bij de AKZO vestiging in Emmer Compascuum, zegt Jan de Jonge: ,,Willy was voor dat ook zij naar de AKZO ging coupeuse en maakte onder anderen haar eigen trouwjurk. Ik ben begonnen als bakker begonnen bij bakkerij Hars en bij bakkerij Winters. Daarna heb ik 52 jaar bij de AKZO gewerkt als directiechauffeur. Ik was dagelijks vanuit Emmer Compascuum en later uit Emmen met directieleden onderweg van bijvoorbeeld Wuppertal tot Den Haag en Willy werkte in de productie.


Toen is het balletje op een bepaald moment gaan rollen. Na een korte verkering trouwden wij en kregen één zoon en hebben nu twee kleinkinderen. Muziek dat was ons leven, vervolgt jan de Jonge, terwijl hij een bandje start uit 1972 waarop hij en zijn vrouw Willy samen het hoogste lied zingen. Ook nu ze al ruim zeven jaar in een appartement in woon-zorgcomplex De Schans in Emmerhout wonen, is de muziek één van de grootse hobby’s. Een optredentje in de Schans zelf, maar ook regelmatig samen in de woonkamer als duo aan het zingen terwijl jan de begeleiding doet met de gitaar.


Jan die ook nog een tijdje zong bij de Hondsrugzangers en De Stormvogels, beperkt zich verder alleen maar met een beetje fietsen en/of wandelen rondom de prachtige vijver. Willy zong jarenlang het hoogste lied in vier verschillende koren. Beiden zijn overigens nog goed ter been en kregen donderdagmiddag ook nog even burgemeester Eric van Oosterhout op de koffie. De jubilarissen werden donderdagmiddag ook nog even verrast door burgemeester Eric van Oosterhout die namens de gemeente Emmen de felicitaties kwam overbrengen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda