Platina huwelijk in Dillehof in Klazienaveen

KLAZIENAVEEN -?? Het was in de afgelopen week een beetje feest in het appartement van de familie Akkerman in Woon- en Zorgcentrum Dillehof in Klazienaveen. Precies 70 jaar geleden traden Arend Akkerman uit Klazienaveen en Geesje Tapper uit Erica in het gemeentehuis van Emmen in het huwelijk. Het sloot daarmee een verkeringstijd van ruim vier jaar af met elkaar het ja-woord te geven.


Het echtpaar ging in Klazienaveen wonen en kregen een zoon en een dochter. Het Platina echtpaar, dat ruim 20 jaar achter de brandweer woonde, nu een jaar in Dillehof in Klazienaveen woont, is inmiddels gegroeid tot de vierde generatie met vier kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Arend Akkerman begon zijn werkbare leven op de boerderijen van Drenth en Veldhuis en na ruim twintig jaar verruilde hij het werk op het land voor een baan in de vier ploegendienst op de AKU in Emmen. Op zijn 62e jaar kreeg Arend de mogelijkheid om met vervroegd pensioen te gaan en dat heeft hij toen met beide handen aangegrepen.

Geesje werkte tot dat de kinderen werden geboren in de betrekking en werd daarna gewoon huisvrouw die wel enkele hobby’s had, maar zich het allerliefste thuis bezig hield met breien en lezen. Toch hadden de twee ook een gezamenlijke hobby als vissen, fietsen en op vakantie gaan naar Spanje, Italië en Basel. De eerste vakantie van het echtpaar was overigens een fietstocht naar Enschede waar een dag over werd gedaan. Eenmaal in het bezit van een rijbewijs had Arend ook de moed om met Geesje in de auto naar Limburg te rijden. Daarnaast was er een grote voorliefde voor bootreizen door bijvoorbeeld Duitsland.

Arend: ,,Mijn grootse hobby was toch wel biljarten. Door een buurman werd ik een keer meegenomen naar biljartclub De Molen en was meteen verkocht aan het spelletje. De volgende morgen kocht ik bij Strootman Sport in Emmen toen mijn eerste nieuwe biljartkeu. Toen ik 80 jaar werd ben ik tot erelid benoemd en dat heeft toch wel een voordeeltje, ik hoef geen contributie meer te betalen, ha ha. In 2007 was ik ook al een keer clubkampioen en mag nu elk jaar de kampioensbekers uitreiken.” Naast de eerder genoemde hobby’s had het echtpaar ook een passie met dansen en vissen.

Arend: ,,Bij het dansen zaten wij 15 jaar in een beginnersgroep om dat dat het gezelligste was en bij het vissen konden Geesje en ik even al onze kopzorgen weggooien door de enorme rust die je aan de waterkant vindt”. Geesje en Arend Akkerman die nog fit en superfit zijn, hopen komende zondag in Hotel Emmen hun platina huwelijk op feestelijke wijze te vieren met de kinderen kleinkinderen, familie en vrienden. Op deze feestelijke dag kwam burgemeester Eric van Oosterhout al even langs om namens de gemeente Emmen de felicitaties over te brengen en had als cadeau een fotoboek van de gemeente Emmen en de ingelijste originele trouwakte van 70 jaar geleden meegenomen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda