Diamanten echtpaar Bakker-Bos

NIEUW AMSTERDAM - Drie weken nadat zijn broer Auke het ja-woord gaf aan Hillie Koopman was het de beurt aan Ap Bakker om in het gemeentehuis van Emmen de ring om de vinger van Lenie Bos te schuiven. Nu 60 jaar later is het nog steeds een verliefd paar dat lief en leed met elkaar deelt.

De twee troffen elkaar tussen de bruggen en de eerste contacten werden gelegd tijdens dansavonden in zaal Groothuis. Het jonge gezinnetje kreeg 2 zonen en die zorgden voor vier kleinkinderen en inmiddels is er ook al één achterkleinkind geboren. Zowel Ap (81) als Lenie (82) zijn geboren en getogen in Nieuw Amsterdam en wonen nu aan de Karel Palmstraat.

Zoals toen gebruikelijk begon ook Ap zijn werkbare leven op de boerderij, maar was daarna achtereenvolgend werkzaam als heftruckchauffeur in de 3 en 4 ploegen en dagdienst op de AKU, in de bouw en zijn laatste jaren in de wegenbouw. Muziek maken was zijn grote hobby en was muzikant en leadzanger in de “Golden Jewels”, een band voor feesten en partijen. Het liefst zit hij nu op de bovenkamer waar zijn instrumenten als gitaar en accordeon staan en is daar ook de pc en fotobewerking bijgekomen. Ook is hij regelmatig in de biljartzaal van de Weegbree te vinden voor een partijtje biljarten.

Lenie heeft ook veel gewerkt vroeger bij onder anderen de sokkenfabriek in Emmen, de KLM in Coevorden en bij de boer aardappels krabben en bonen plukken. Nu vermaakt zij zich vooral met kaarten, tuinieren en ze mag graag naar feesten en partijen gaan. Op enkele kleine gebreken na is het paar nog goed mobiel en is veel samen en genieten van de kinderen en kleinkinderen. In familiekring werd dit diamantenfeest opgeluisterd met een etentje in restaurant Aquamarijn aan het Stieltjeskanaal en daarna op naar de volgende mijlpaal. Natuurlijk kwam burgemeester Eric van Oosterhout ook even langs om namens de gemeente Emmen enkele presentjes en de felicitaties over te brengen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda