Echtpaar Boelens-Wolters 65 jaar getrouwd

KLAZIENAVEEN - Aan het Van Echtenskanaal NZ in Klazienaveen was het afgelopen zaterdag een komen en gaan van mensen die Tjeerd Boelens en Roelie Wolters kwamen feliciteren met hun 65-jarige huwelijksfeest. Ook burgemeester Eric van Oosterhout verraste het paar met een bezoekje en had natuurlijk weer enkele presentjes meegenomen namens de gemeente Emmen.


Het jubilerende echtpaar is geboren en getogen in Klazienaveen en wonen al jaren in het ouderlijke huis waar Tjeerd werd geboren. Tjeerd werd na de lagere school en timmerman en was onder anderen als militair in Indië waar hij als kistenmaker voor het leger werkte en reparaties verrichte. Na terugkeer in Nederland ontmoette hij Roelie tijdens een windhond rennen op een veldje tegenover haar ouderlijk huis aan de Kazerneweg tegen over de toenmalige café Luftinck, het latere inmiddels door brand verwoeste café Hoff.

Tjeerd: ,,Ik was daar alleen en kwam plotseling Roelie en een vriendin tegen op mijn pad. Die eerste ontmoeting viel bij beide in goede aarde en volgde er een 3-jarige verkeringstijd, waarna de twee besloten om in het huwelijk te treden. Beide echtlieden beschikten wel over een zakelijk instinct en besloten een winkel in ijzerwaren te beginnen. Roelie deed de winkel en Tjeerd bleef aanvankelijk gewoon in loondienst werken. Het echtpaar kreeg een zoon en vier dochters en kreeg zeven kleinkinderen.

Voor hobby’s was er niet veel tijd, maar Tjeerd was goed met houtsnijwerk van mooie wandbordjes en schaken. Roelie was vooral actief in de tuin en was zangeres in het Toonkunstkoor en gelegenheidskoren in Klazienaveen. Komende vrijdag zal het jubilerende paar samen met kinderen, kleinkinderen en naaste familieleden nog een feestje gaan bouwen in de zaal van De Ebenhaézerkerk in Klazienaveen.
Samen met de burgemeester even op de foto voor het prieeltje, een pronkstukje in de tuin van het echtpaar Boelens. (foto Bennie Wolbers)

Samen met enkele kinderen en achterkleinkinderen wordt een door burgemeester aangeboden kopie van de officiele trouwakte bewonderd. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda