Joop de Haas en Sietske Benjamins 60 jaar getrouwd

KLAZIENAVEEN - Joop de Haas( 85) en Sietske Benjamins(82) vierden afgelopen zondag hun 60-jarig huwelijk. Terwijl Joop in Klazienaveen het levenslicht zag kreeg het in Zwartemeer wonende echtpaar de Haas-Benjamins op 7 juni 1936 in het ziekenhuis in Groningen een dochter die de naam Sietske mee kreeg.


Terwijl Sietske daarna opgroeide in Zwartemeer woonde Joop de Haas aan de Dordsedijk. Na een korte periode als los-vast in het veen verdiende hij tot aan zijn pensioen de kost als slagerbediende bij onder anderen slagerij Van der Zee, Arie de Vries en Wolter Koops. Sietske begon te werken bij confectiefabriek de Bendien in Emmen en de laatste 23 jaar was zij werkzaam bij de KLM in Klazienaveen. Echte hobby’s had het echtpaar niet echt of het moest al de volkstuin, oppassen en dansen zijn.

Joop mag ook graag zingen en dat begon al vroeg in een kinderkoor en later ook in het mannenkoor van de Apostolische Kerk in Klazienaveen. Ook dit huwelijk ontsprong bij de Dordsebrug in Klazienaveen.

In het begin van hun verkeringstijd die bijna vier jaar duurde, bracht Joop Sietske soms lopend naar Zwartemeer terug. Het echtpaar kreeg twee dochters, Sonja en Herman kregen drie kinderen en Bert en Hilde kregen twee kinderen. Zij zorgden op hun beurt voor vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.


Emmens burgemeester Eric van Oosterhout kwam zondagmiddag ook even langs met enkele presentjes en de felicitaties namens het gemeentebestuur van Emmen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda