Harke en Jo Timmerman al 65 jaar een echtpaar

SCHOONEBEEK - Het was afgelopen zondag 5 mei precies 65 jaar geleden dat Harke Timmerman(10 mei 90 jaar) en Jo Karst (88) elkaar het ja-woord gaven na een verkeringstijd van ruim zeven jaar. Zowel Harke als Jo zijn geboren en getogen in Schoonebeek.


Harke groeide op in een slagersgezin met zes broers en een zus en Jo werd geboren in een gezin met drie broers en zes meisjes. Harke ging na de lagere school naar de ambachtschool en kwam als gediplomeerd monteur aan het werk bij de NAM. Tijdens zijn 40-jarig dienstverband werkte hij zich via technisch opzichter op tot chef mechanisatiesectie boor technische dienst.

Jo heeft niet veel buiten de deur gewerkt. Na de lagere school, Mulo en huishoudschool bleef zij thuis als ondersteuning van haar moeder, doordat haar vader als directeur van de plaatselijke Boerenleenbank veel weg was. Harke en Jo kenden elkaar al van de lagere school als vrienden en fietsen ook altijd samen naar het vervolg onderwijs in Coevorden. Heel langzaam ontstonden toen de gevoelens voor elkaar.

De verkeringstijd begon op 5 mei 1947 en werd zeven jaar later op 5 mei 1954 afgesloten met een huwelijk. Het paar kreeg drie jongens en één dochter die op hun beurt voor tien kleinkinderen zorgden. Inmiddels zijn er ook al twee achterkleinkinderen en is de derde op komst. Sport en hobby’s had het echtpaar niet ook al moest het reizen (ook samen met de kinderen) en fietsen zijn en waren beiden apart lid van een zangkoor. |

Jo was overigens wel goed in handwerken gezien de pronkstukken aan de muur in hun appartement in De Wingerd aan de Europaweg waar zij nu een half jaar wonen na van 47 jaar aan het Kerkeind te hebben gewoond. Harke was onder anderen Tamboer-maitre bij de muziekvereniging De Bazuin en de NAM Harmonie en verbond als ambtenaar van de burgerlijke stand ruim 150 trouwlustigen in het huwelijk.

Naast de schriftelijke felicitaties van de Koning en Commissaris van de Koning in Drenthe kwam Emmens burgemeester Eric van Oosterhout ook even langs namens het gemeentebestuur. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda